Един от собствениците на ЦСКА - Юлиян Инджов, застана пред медиите след края на срещата между клуба и представители на държавната власт, която имаше за цел да внесе повече яснота относно бъдещето на стадион "Българска армия". Бизнесменът бе оптимист за новия стадион на "червените".

"Главният архитект на Общината ще подготви съответните документи и ще излъчи работна група, която ще отразява и нашите искания като собственици. Започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля за решаването. Днес има доза оптимизъм да се случи и в спортната база да се положи основа, за да се върви напред.

Министър Василев за "Армията": Сега е ясно - може да се строи на терена

Министър Василев за "Армията": Сега е ясно - може да се строи на терена

"Запознал съм премиера с казуса - наеми, проекти, задължения, инвестиции"

Старият стадион ще бъде реконструиран. Не сме и мислили, че има как да се построи нов стадион. Сега коментирахме достъпа до стадиона. Лицензирането на УЕФА изисква достъп на специализирани автомобили за провеждането на такива срещи. Мечтата ми е септември месец да видя разрешението за строеж на масата. Министерството на спорта приема промените до 2019-а година, а всички направено след това не се приема, но ще продължим да преговаряме.

Ганчев за стадиона: Палтото е ушито, остава да сложим ръкавите

Ганчев за стадиона: Палтото е ушито, остава да сложим ръкавите

Босът беше лаконичен пред медиите

Около четири милиона лева възлизат подобренията, които са признати от Сердика спортни имоти 2021 година. Тази работна група ще продължи още една седмица работа, за да се уточнят подобренията, които са спорни. Законът е ясен и ние не спорим. Направили сме много подобрения, които ние не можем да ги представим като инвестиция - между 6 или 7 милиона. Признават се тези, които са трайно прикрепени към имота, които са по-малко. Готовност имаме от две години за инвестиция. Сигурно ще се прави и нова оценка, но не заради това, че повече или по-малко ще струват имотите, а просто оценките имат срок на валидност".

Представиха проект за нов стадион на ЦСКА

Представиха проект за нов стадион на ЦСКА

Арх. Борислав Игнатов запозна с идеята си