Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев коментира трудната победа на "червените" с 2:1 над Пирин в Благоевград. ЦСКА обърна резултата от 0:1 до 2:1 с голове в последните минути. Ето мнението на Гочето пред "Меридиан Мач":

"Мачът остави противоречиви впечатления. Развитието на срещата бе такова, че човек не може да е праволинеен в анализа си. Затвърди се впечатлението, че ЦСКА не е отборът, който беше през есента. Играчите обаче промениха изцяло поведението си, след като видяха, че губят. Започнаха да действат с доста повече агресия, всеотдайност, физически усилия и изобщо с повече футболни достойнства. Накрая пречупиха Пирин с характера и физиката си.

Липсваше енергия до 70-ата минута. Освен това се даваше прекалено голяма свобода на халфовете на Пирин, който бе много добре подготвен тактически за този мач. ЦСКА не упражняваше познатата преса, нямаше покритие... Постепенно обаче отборът напипа своя начин на игра. Ориентираха се към центрирания от фланга и оттам до Каранга стигнаха доста топки. Той се добираше до тях, но нямаше късмет да реализира. Трябва да се отчете, че бразилецът бе доста нервен в срещата, но въпреки негативните си страни Каранга се оформи като безспорен лидер и водеща фигура на ЦСКА. Той подсказа, че не се примирява с това, което става на терена. С движението си по целия фронт на атаката непрекъснато ангажираше защитата и беше най-опасният футболист. Накрая усилията му бяха възнаградени с победен гол. Радостта му е показателна, че Каранга беше човекът, който сякаш най-силно желаеше победата.

Трябва да се отбележи, че смените, които Стамен Белчев направи, повлияха положително на отбора. С Бланко ЦСКА изглеждаше по-добре, той се включи с точни действия в средата на терена. Халфовата линия се раздвижи след излизането на бавничкия Лое".

Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга гори за дербито с Левски?!

Наказват Каранга за дербито с Левски?!

Нападателят е заплашен от санкция заради жест към феновете на Пирин