Бившият треньор на Левски и ЦСКА - Георги Василев - коментира ситуацията в ЦСКА-София и евентуалния трансфер на голмайстора на тима - Али Соу. Ето какво сподели пред "Тема спорт" легендарният български наставник:

"Валентин Антов остана на второ място в анкетата "Футболист на годината", но тази позиция е сериозен атестат за показаното от него, особено през есента на 2020-а. Неслучайно редица отбори проявиха сериозен интерес към него. Беше стабилен, респектираше с изявите си и играта му бе на високо ниво. Тази награда трябва да я приеме и като перспектива, че не е достигнал тавана си. Още с появата му на терена преди 6 години се виждаха качествата му. Представяше се добре и като полузащитник, но в отбрана пасна като дялан камък. Донякъде Димитър Илиев има предимство в класацията, защото е нападател, а към тях интересът винаги е по-голям, но Антов си заслужи призовото място в тройката. И все пак потенциалът при него не е разкрит напълно.

Али Соу: Не знам за трансфер, искам да помогна на ЦСКА за титлата

Али Соу: Не знам за трансфер, искам да помогна на ЦСКА за титлата

"Трябва да съм концентриран"

Освен със спортно-технически качества, той се проявява и в чисто човешки план. Не е като някои други наши т.нар. млади звезди, при които рано-рано приключи кривата на развитие нагоре. При него има една чисто човешка, съзнателна дейност, която определя неговия характер и интелигентност. Наградата му за Защитник №1 също не подлежи на съмнение. Тя показва голямата перспектива пред него. Хубаво е също, че не го смути и постоянното говорене за интерес от чужбина. Някои други наши футболисти, щом чуят за продажба, си мислят, че са постигнали всичко и губят представа къде се намират. При Вальо това не се забелязва.

Бруно Акрапович за подготовката на ЦСКА, трансфер на Соу и нападките на Крушарски

Бруно Акрапович за подготовката на ЦСКА, трансфер на Соу и нападките на Крушарски

"Такъв играч като Али не се намира лесно"

Призовете на Али Coy за най-добър чужденец в първенството и Тиаго за най-добър полузащитник също бяха заслужени. Мнозина в един период определяха Coy за разочарование, но се видя, че истината е друга. Той преодоля трудните моменти и винаги създава проблеми на противника, без значение дали му върви пред гола, или не. На този етап Coy е незаменим за ЦСКА.

Тиаго също имаше период на криза, но през есента се прояви с гръм и трясък и без него някои неща нямаше да се случат за ЦСКА - и най-вече мачът с Базел. Оценката е обективна и точна за тях тримата.

ЦСКА расте и надгражда като отбор, който стъпка по стъпка придобива лице. Логично е да изпъкват и личности в такъв състав. Не става със средняци, а трябват и водещи фигури, които да се налагат във важните моменти, когато летвата вече е високо и те трябва да се надскачат и да дават цвета на отбора. Тримата са лидери за ЦСКА, макар че Антов е рано да бъде поставян все още, но той от само себе си се налага с играта си".

Задава ли се най-пасивната трансферна зима на ЦСКА?

Задава ли се най-пасивната трансферна зима на ЦСКА?

Нови още няма