Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов даде мнението си пред ТОПСПОРТ след края на злощастния сезон за ЦСКА, в който "армейците" загубиха дори и баража за Европа срещу отбора от Бистрица.

ЦСКА е аут от Европа! Сектор "Г" нахлу и се би с полицията!

ЦСКА е аут от Европа! Сектор "Г" нахлу и се би с полицията!

Вижте подробности!

Ето какво сподели Атанасов пред нашата медия:

"Този път ще бъда много кратък, тъй като няма смисъл да повтарям надълго и нашироко това, което вече споделих пред ТОПСПОРТ за оттеглянето на Гриша Ганчев от ЦСКА.

До голяма степен беше ясно, че 31-кратните шампиони влизат в зоната на здрача, в период на неясноти и турболенции. И в крайна сметка потърпевш се оказа отборът. Отборът, който... дали поради организационни проблеми, дали поради непрофесионално отношение от футболистите, дали поради нещо друго, се оказа обезоръжен, даже бих казал - почти умъртвен на финала на първенството.

И така, за първи път от много години, най-престижната европейска марка на българския футбол, ще има нулев сезон на международната сцена.

И сега няколко думи по моралния казус, който мен най-много ме вълнува. Резултатите и класиранията минават, идва нов сезон, с нови очаквания, но има неща от живота, които са по-трайни от всекидневната хроника.

Най-сериозно искам да попитам така наречените активисти, инфлуенсъри и активни "борци" от агитката, които толкова много негодуваха срещу поредицата от втори места след монополиста от Разград. Дават ли си сметка при какви обстоятелства се стигаше до тези резултати? И пак, най-сериозно искам да ги попитам - Не искахте да сте втори, а сега ще трябва да се примирите да сте четвърти?! Дано не съм прав.

При всички проблеми, които имаше отборът под управлението на Гриша Ганчев, все пак имаше три непоклатими стълба - победите във Вечното дерби (с радикалното обръщане на историческата статистика), успехите срещу отбора от Бистрица и редовното евроучастие. Какво остана от всичко това... Едно голямо нищо!"

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: Дисциплинарна комисия или Ку-Клукс-Клан?

Георги Атанасов пред ТОПСПОРТ: Дисциплинарна комисия или Ку-Клукс-Клан?

Ето мнението му