Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов коментира пред ТОПСПОРТ идващото начало на пролетния полусезон в efbet Лига. Той е категоричен, че любимият му ЦСКА трудно ще се пребори за титлата поради причини, които не са свързани с качествата на футболистите на терена.

"Дойде време за втората част от футболното първенство в Първа лига. Нека погледнем реалностите в очите сега, а да не констатираме неизбежното постфактум. Голямото представление е с ясен сценарий. Финалът е сигурен. Какво ме кара да мисля така? Една нищо и никаква контрола на ЦСКА срещу Царско село, която беше като битка на живот и смърт за гостите от хотелския комплекс. Този уж приятелски мач показа нагледно каква е конюнктурата - тотална война срещу ЦСКА! Ритане, бутане, блъскане, щипане, скубане... Идеята е да има възможно най-много контузени футболисти на "армейците". Гледаме този филм 10 години и ще продължим да го гледаме", категоричен е Атанасов.

"Новосформираната чуждестранна група от Царско село бързо влезе в родната футболна действителност. Наемниците там не са глупави и усещат какво се носи във въздуха около терена. Срещу ЦСКА всичко е позволено, даже е похвално, ако вреди на отбора. Не изключвам и финансово стимулиране за "отличниците", които тероризират играчите на Стойчо Младенов. През пролетта пак ще има съдийски свирки срещу ЦСКА, озверели съперници, приемащи отбора на кални ниви и ледени пързалки, дузпа за 31-кратния шампион ще се дава само при убийство, а за други ще се свирят за тежко дишане във врата на техен футболист. Отново ще има атаки от разни чиновници, от Кучевци, докато други ще минават като на парад, посрещани от шпалири, прегръдки и усмивки", добави той.

"Очаквайте от същото и по-много! Така ще е, докато и 11-ата поред не стане факт. Дайте Му титлата, за да миряса! Още сега, за да се играе футбол по правилата. А не някой футболист на ЦСКА да заплати със здравето си. Всички плащаме параноичната амбиция на един човек, който иска отборът му да печели на всяка цена. В случая потърпевш от балтиите на Царско село беше клетият французин Вион. Той плати цената за робството на футбола ни, което продължава дълги години. Собственикът на Проекта е обсебен от мисълта за парите, идващи от Шампионска лига, защото без тях инвестициите не му излизат. Дайте Му я тази титла! Ние искаме да гледаме футбол!", завърши журналистът.

Ивайло Петров пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е огромна фамилия! Левски да си стоят в Първа лига, удоволствие е да ги бием постоянно

Ивайло Петров пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е огромна фамилия! Левски да си стоят в Първа лига, удоволствие е да ги бием постоянно

"Зелените пречат, но ние сме силни, когато сме обединени"