Популярният спортен журналист Георги Атанасов е на мнение, че най-важното нещо пред ЦСКА за 2020-а година е изграждането на модерен стадион.

Ето какво сподели той пред "Тема Спорт":

"Изграждането на модерен стадион и база за ЦСКА са инвестиции в бъдещето на клуба за много години и поколения напред. Те могат да бъдат предпоставка за сериозни успехи. Разбира се, от гледна точка на традициите на ЦСКА и желанията на феновете е важно постигането на бързи резултати в различните турнири. Но нека гледаме и реално на нещата. Вече близо една петилетка г-н Ганчев и г-н Инджов инвестират огромни средства в ЦСКА. Като оставим отбора, трябва да отличим налетите суми в базата в Панчарево, кактo и заплащането на емблемата и активите. Отделно клубът се структурира и реанимира заедно с ДЮШ. На хоризонта се задават и огромни разходи за съвместното дружество с държавата за изграждането на "Армията". Това са наистина колосални средства.

В добавка, ЦСКА въобще не получава подкрепа по "обществена поръчка", директива и т.н. Всичко от А до Я, от първата стотинка до последния милион се изважда от Ганчев и Инджов. Ето защо червените фенове трябва да са наясно, че при подобна инвестиционна програма и финансова натовареност не е реалистично да се купуват футболисти за по 1-2 милиона евро.

Правилната рецепта за ЦСКА е изграждането на млад състав с ядро от червени юноши, други родни таланти и по-млади играчи от чужбина. Виждаме, че и Левски се ориентира към местния пазар, което е правилно. Не е тайна, че емоционалният и моралният фактор се носи най-вече от собствените юноши и българските футболисти.

Най-важното за ЦСКА през 2020 година е да се стартира модернизирането на "Армията". За целта всички процедури трябва да преминат бързо и успешно. Нужно е да се довършат и инфраструктурните подобрения на оазиса Панчарево. Необходимо е да се продължи развиването на школата и успоредно с това да се подобрява качеството на представителния тим, без което не може".

ЦСКА ще излъчва своите зимни контроли на официалния си сайт

ЦСКА ще излъчва своите зимни контроли на официалния си сайт

"Армейците" вероятно ще имат един спаринг в Гърция, 4 или 5 в Испания и още един в София, седмица преди подновяването на сезона