Известният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов отбеляза 60-годишния юбилей на Гриша Ганчев. 

Ето какво написа той за ТОПСПОРТ

"60-годишният юбилей на Гриша Ганчев е повод за най-сърдечни поздравления и пожелания за здраве, дълголетие и човешки радости, като в същото време е и най-подходящият момент за една фундаментална равносметка. Защото този човек е не просто собственик, патрон, благодетел на ЦСКА, той е Спасителят на великия "армейски" клуб. Преди близо 75 години бащите-основатели от Българската армия и легендарното работническо дружество "Септември" създават Институцията, а преди седем години Гриша Ганчев я съхрани и възроди за нов живот буквално от пропастта. Подробностите са известни и затова е излишно да се връщаме към тях.

По-важно е да си дадем сметка, че Гриша Ганчев е личността, направила най-много за 31-кратните шампиони наред с Министерството на народната отбрана. Справедливостта изисква да се подчертае, че военното ведомство превърна ЦСКА в европейски фактор, страшилище и екзекутор за носители на КЕШ, достигнал до челните 12-16 тима в класацията на УЕФА към 1990 г. Да, но МНО бе Държавата, докато Гришата се зае със спасяването на свещените четири букви въпреки и срещу Системата, която в продължение на три десетилетия направи всичко възможно за унищожаването на най-престижната футболна и спортна марка на България. Слава Богу, негодниците не успяха, защото срещу тях се изправиха "червената" общност и ... Гриша Ганчев.

Този човек държи на думата си без излишни приказки и затова за отрицателно време от лятото на 2015-та насам спечели националната купа от "В" група, върна ЦСКА в елита и в Европа, плати цената за моралното здраве на "червената" България, като извади над 8 милиона за емблемата и активите на дружеството, а и досега продължава да разчиства дълговете и бакиите на своите предшественици. Същевременно осигури финансова стабилност и постави на професионални релси клуба, който генерира сериозни приходи от успешни трансфери и УЕФА.

Гриша Ганчев обаче е не само най-силният футболен мениджър на Прехода, а и най-големият спортен меценат у нас вече повече от четвърт век, протегнал ръка на не една и две олимпийски дисциплини, донесли титли, медали и слава на родината. А най-важното, за което искам да му благодаря, наред с пожеланието за още много кръгли юбилеи, е любовта му към ЦСКА, по-силна от всички възможни и невъзможни препятствия. Не се съмнявам, че тази негова извънредна мисия ще има своето върховно тържество под фойерверките при откриването на новата, европейска "Армия", българският "Театър на мечтите"...

Да си жив и здрав, Гриша, поклон за това, че съхрани гордостта на България!".

Роден победител и истински чорбар - Гриша Ганчев на 60 години!

Роден победител и истински чорбар - Гриша Ганчев на 60 години!

Честит юбилей!