Септември не бе на футболната карта в България много дълго време и все още преживява своето възраждане. Евентуалният трансфер на Симеон Александров в ЦСКА обаче далеч няма да е първото взаимодействие между двата клуба, като куп "червени" легенди са дошли на "Армията" именно от квартал "Красна поляна", където бе домът на Септември през миналия век, припомня "Тема Спорт".

Клубът има огромна роля още в създаването на ЦСКА, което, както е известно, се случва чрез обединението на Септември и ЦДВ през 1948-а. "Армейците" печелят първия си шампионски трофей още през септември същата година, а на терена са шестима играчи от Септември, сред които капитанът Нако Чакмаков, Манол Манолов-Симолията, Никола Миланов-Пижо.

Няколко месеца след това Септември отново се отделя, за да може малко повече от десетилетие по-късно да създаде едни от най-големите имена в историята на българския футбол - Димитър Якимов и Аспарух Никодимов, които тръгват от "Красна поляна", за да създадат ореола на величието си на "Българска армия".

Отива ли Симеон Александров в ЦСКА?

Отива ли Симеон Александров в ЦСКА?

Отговорът на Славко Матич