Димитър Евтимов, който изведе ЦСКА с капитанската лента в гостуването на Локомотив (Пловдив), коментира пред медиите причините за поредното поражение на "армейците". Отборът остана на третото място, на цели 8 точки след Черно море и само с три пред Левски. В петък ЦСКА ще играе бараж за участие в Лига на конференциите.

"За тази среща единственото позитивно, което мога да кажа, е дебютът на тези млади момчета. Влезнаха и се включиха в мача с хъс и енергия, което помогна на отбора. Другите неща ще ги анализираме другата седмица. Буквално ни вкараха от съблекалнята, не е грубо казано. За пореден мач. Липсва концентрация, колкото и да говорим в съблекалнята, колкото и да се стараем да не се случва, то се случва. Това ни коства доста точки и затова сме в това положение, в което сме. Всички момчета в отбора влагат 100%. Казахме си, че този мач е важен - играеш не само за емблемата, а и за името отзад. За съжаление в последните няколко мача отборът не играе както се изисква от ЦСКА.

Извинявам се на цялата червена общност, че отборът не показва това лице, което трябваше да покаже този сезон. В петък трябва да променим това нещо. Ще отнеме малко време да се приспособим към промяната в клуба, всички виждат промяната. Ако ЦСКА не играе в Европа, това е един ужасен сезон за отбора. Третото място не приляга на ЦСКА.

Надявам се другия сезон да се промени този чип, който близките години може би го имаше. Надявам се, че футболистите ще осъзнаят за кой отбор играят и ЦСКА ще се върне там, където му е мястото. Няма вариант ЦСКА да не играе в Европа. Ако не играеш в Европа, започваш с лош сезон. Да, може би трябва някакъв рестарт, но това не трябва да е за сметка на Европа. Разбирам разочарованието на феновете, не толерирам ракетите и бомбичките, но разбирам феновете. Сигурен съм, че петък ще победим, няма значение с кой играем", заяви Димитър Евтимов в Пловдив.