Легендарният вратар на ЦСКА - Георги Велинов, говори пред "Тема Спорт" по горещите теми на стадион "Българска армия". Джони бе категоричен, че представянето на ЦСКА срещу Царско село бе недопустимо, но определи като глупави призивите за треньорска смяна, които започнаха да се чуват в последните дни. Бившият страж е сигурен, че още в следващите мачове "армейците" ще демонстрират по-добро лице.

ЦСКА ще изчака възможно най-добрата оферта за Жорди Кайседо

ЦСКА ще изчака възможно най-добрата оферта за Жорди Кайседо

"Армейците" вече му търсят заместник

Г-н Велинов, какво е мнението ви за представянето на ЦСКА при домакинското равенство с Царско село?

- След такова представяне и резултат не бих могъл да кажа нещо положително. Вижда се, че няма как да се продължава с безсмислената и безидейна игра. Двубоят с Царско село трябваше да се използва, за да се постигне убедителна победа, която да вдъхне самочувствие и увереност в следващите мачове, а вместо това тимът сам на себе си не успя да докаже, че знае как да вкарва голове и да печели лесно. Крайно време е футболистите да осъзнаят, че да изиграеш един силен мач и в следващите два да си почиваш е недопустимо и няма да доведе до нищо добро. ДНК-то на ЦСКА изисква да играеш на върха на възможностите си във всяка една среща, като това е и единственият начин да се бориш за шампионската титла.

Къде трябва да се търси вината за този резил?

- Защо винаги трябва да се търси виновник. Има липса на отдаденост, заинтересованост, ангажираност към каузата ЦСКА от страна на някои играчи, това е, което се вижда на пръв поглед. Но смятам, че много скоро те ще разберат къде са попаднали. Това обаче зависи от тях, защото колкото и да ги мотивираш, колкото и да ги тренираш, ако е нужно ти да ги убеждаваш, че всеки един мач трябва да се играе на висота, няма да стане.

Започнаха да се чуват гласове за смяна на треньора...

- Това изобщо не трябва да се коментира. Тези приказки и коментари са най-смешните и глупави неща в този момент. Стойчо Младенов е един от най-добрите български треньори. Познавам го много добре и съм убеден, че доста бързо футболистите ще си вземат нужната поука и ще подобрят представянето си. А ако не разберат за какво става въпрос, за тях ще дойдат много тежки дни. Несериозно е да се говори за треньорска смяна.

ЦСКА с антирекорд по посещаемост срещу Царско село

ЦСКА с антирекорд по посещаемост срещу Царско село

Само 500 души гледали на живо "червените"

Смятате ли, че Младенов има пълен картбланш от ръководството?

- Стойчо има цял живот картбланш на "Армията" и съм сигурен, че това много скоро ще си проличи. Той знае кое е най-добре за отбора, какво трябва да се свърши през пролетта, а след това и през лятото на трансферния пазар. Познавам отлично неговите качества и знам как умее от нищо да направи нещо.

Има ли футболисти на ЦСКА, които нямат място на "Армията"?

- Всички играчи в определени моменти са показвали, че притежават нужните качества за ЦСКА. Проблемът по-скоро е в липсата на постоянство, което е най-важно, за да станеш шампион, и в психиката им, която трябва да се промени. Но ще видите, че още в следващите мачове те много бързо ще вникнат в идеите на Младенов. Кризисните моменти трябва да се преодоляват с търпение и доверие.

Значи сте оптимист за предстоящото гостуване на Ботев?

- Да, определено, ще има положителна промяна в тима още за мача в Коматево.

Вилдсхут отново сяда на резервната скамейка

Вилдсхут отново сяда на резервната скамейка

Стойчо Младенов не е доволен от нидерландеца