Италианецът Кристиано Джарета даде първото си интервю като спортен директор на ЦСКА. Ето какво каза той пред клубната телевизия на "армейците":

"Много съм щастлив и горд, че съм част от най-титулувания клуб в България - клуб, който е разпознаваем във всяка страна по света. Ето защо аз ще направя всичко възможно, за да дам на ЦСКА моя опит и съм убеден, че ще успеем да постигнем най-добрия възможен резултат. ЦСКА е значим клуб и както вече казах - много известен в цял свят и в Италия, заради своето участие в много европейски мачове. Така че се надявам, че моята работа ще бъде ключова за повишаване нивото на отбора. Убеден съм, че работата в добър екип, в добър колектив, какъвто намерих в ЦСКА, ще помогне да постигнем нашите цели.

Снимка 408004

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Много бързо и лесно се договорихме с ръководството и искам да благодаря на семейство Ганчеви за този голям шанс. Защото да бъда назначен като спортен директор в толкова голям клуб, колкото е ЦСКА, е голяма гордост за мен. Имахме среща с Ганчев, на която се разбрахме как можем да работим заедно, да използваме опита си, за да подпомогнем успеха на отбора и да зарадваме нашите фенове. Личната ми амбиция трябва да бъде амбицията на всички - да постигнем целите си.

В момента тимът се справя добре, разполагаме с добър отбор, който можем да подсилим, разбира се. Сигурен съм, че ако работим наистина усилено, защото ключът към успеха в тази работа е да работиш усилено, то ние ще реализираме нашите цели. Мисля, че отборът разполага с потенциал. Добри и сериозни момчета, това е важно за провеждането на качествени тренировки и мачове. Можем да подсилим отбора, но на първо място е важно да се съсредоточим върху играчите, с които разполагаме, а те са добри. Пред всеки от тях има цел. За опитните играчи тя е може би да останат тук още няколко сезона, а за младите е да се развиват и да осъзнаят, че това е важна стъпка за тях.

Снимка 408003

Източник: Официален сайт на ЦСКА

Кирил Десподов вече се включи добре в Серия "А". Това е трудно, защото нивото на Серия "А" е много високо. Отборът му е доволен от присъствието му на терена. Изгледах мача му срещу Милан на "Сан Сиро", в който той игра само за петнадесет минути, но в следващия двубой беше на терена за 35 минути. Помогна на отбора си, губеха, но след като се появи в игра срещу Парма, успяха да спечелят важен мач".

Официално: Кристиано Джарета стана спортен директор на ЦСКА

Официално: Кристиано Джарета стана спортен директор на ЦСКА

Подписа договора си