ЦСКА изпраща сезон, в който настроенията бяха на двата полюса. В началото "червените" успяха да пробият за втора поредна година в групите на европейските клубни турнири и изиграха два мача, които влизат в графата "незабравими".

При победата над Осиек с 4:2 футболистите на 31-кратните шампиони бяха като лъвове на терена и дори можеха да запишат един от най-гръмките успехи в историята си като резултат. Срещу Виктория (Пилзен) бяха стопени два гола пасив от първия мач и отново се стигна до елиминация на отбор с по-висок бюджет. През есента бяха допуснати грешки в първенството, но цялостното представяне остави ЦСКА на само две точки от Лудогорец. Победата в директния сблъсък (1:0) пък даде допълнително самочувствие за пролетния дял.

В него обаче отборът неочаквано се срина и записа някои срамни резултати. Публиката съвсем се отдръпна и имаше мачове с обидно малко фенове по трибуните на "Българска армия". Появи се другото лице на ЦСКА, което никой с "червено" сърце не би желал да го види в големия финал за Купата на България срещу Левски.

През XXI век: ЦСКА и Левски с по 4 Купи, "сините" водят с 2 титли

През XXI век: ЦСКА и Левски с по 4 Купи, "сините" водят с 2 титли

Това показва статистиката

Безсилието на 31-кратните шампиони в атакуващ план беше вследствие на липса на каквато и да е идея в атаките. Понякога играчите изглеждаха като излезли на разходка и това е необяснимо на фона на вече споменатите отлични резултати. В последния кръг от шампионата ЦСКА победи Славия с 3:1. Двата гола на Георги Йомов и този на Жорди Кайседо са важни от гледна точка на самочувствието им. Покажат ли познатото си лице, трудно някоя защита в България може да ги спре.

Именно това е най-голямата въпросителна преди битката за трофея - какъв ЦСКА ще видим. "Армейците" разполагат с по-голяма индивидуална класа в почти всички линии, но във футбола отборният дух и психиката играят изключително важна роля. Каква по-голяма мотивация обаче може да имаш от препълнен стадион и спор за отличие, което ще остане завинаги във визитката ти?

Носителите на Купата на България

Носителите на Купата на България

Ето всички победители