Първото зимно попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц е обвързал бъдещето си с клуба до лятото на 2026 година, пише "Тема Спорт". Една от звездите на приключилото наскоро норвежко първенство бе представен от "армейците" в четвъртък, след като премина успешно задължителните медицински изследвания и сложи подписа си под договор със срок от 3.5 години.

"Червените" ще извадят над 600 000 евро за правата му, а шведският шампион Хекен ще запази и солиден процент от следваща негова продажба. Така 24-годишният норвежец се превръща в най-скъпото попълнение на ЦСКА в последните близо две десетилетия.

Затова и от "Армията" са били категорични, че искат да защитят инвестицията си със сериозен договор. С продължителност от цели 42 месеца контрактът на Хайнц се нареди сред най-дългосрочните в състава на "червените". Договорите на голяма част от футболисти в тима на Саша Илич изтичат още през това и следващото лято.

В същото време рекордьор по този показател е преотстъпеният в Септември Симеон Александров, който подписа за цели 5 години през лятото. Сънародникът и приятел на Хайнц - Джонатан Линдсет пък парафира за 3 кампании, когато подсили "армейците" през август.

Саша Илич ще проведе тренировката на ЦСКА навръх сръбската Коледа

Саша Илич ще проведе тренировката на ЦСКА навръх сръбската Коледа

Заниманието ще започне в 12:00 часа