Алън Пардю продължава с промените в спортно-технически щаб на ЦСКА . Добромир Митов вече няма да бъде част от екипа на английския специалист, разкри "Тема Спорт". До момента той помагаше на Пардю. Една от причините за ангажирането му в първия отбор бе, че в момента с тима тренират доста млади играчи, сред които защитниците Християн Петров и Росен Божинов.

Един от тях ще излезе като титуляр в предстоящия в петък двубой със Славия. Божинов започна сред 11-те в гостуването на Лудогорец (0:5) през миналия уикенд. Още на почивката обаче младокът бе заменен от Яник Вилдсхут. Тогава на терена се появи друг юноша на "армейците" - Асен Дончев, а по-късно влезе и Християн Петров, заменил Йоан Бай. Пардю е преценил, че Митов повече няма да му трябва.

В края на миналия месец ЦСКА обяви официално, че Алън Пардю става постоянен треньор и ще води състава и през следващата кампания. По негово настояване в екипа му бе привлечен Алекс Дайър, който преди това бе работил в шотландския Килмарнък и английския Колчестър. Двамата са били заедно в Уест Хем. Освен на Дайър Пардю разчита и на младия треньор от школата Мартин Стоянов и анализатора Христо Захариев. Място сред асистентите на англичанина не намери Христиан Христов. Той бе част от треньорските екипи на червените от лятото на 2020 година, като отговаряше за разузнаването на съперниците. Преди седмица обаче бе освободен от представителния отбор.

Добромир Митов ще се съсредоточи върху работата си в академията на ЦСКА, като повече няма да участва в заниманията на първия състав. Преди време изпълнителният директор Филип Филипов обяви, че бившият защитник е станал директор на школата. Филипов също държи изкъсо работата с подрастващите.

Паро: Пардю е длъжен да изкара ЦСКА от летаргията

Паро: Пардю е длъжен да изкара ЦСКА от летаргията

"На финала с Левски"