Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред "Тема спорт" преди заминаването на отбора за Австрия, където тази вечер се изправя в мач-реванш срещу Адмира Вакер в Лига Европа.

В първата среща "червените" записаха класическа победа с 3:0, но Пената е категоричен, че не трябва да се отпускат и търсенето на нов успех е задължителен.

ЦСКА ще търси нов успех в Австрия

ЦСКА ще търси нов успех в Австрия

В първия двубой "червените" победиха с класическото 3:0

Господин Пенев, какви са очакванията ви за реванша с Адмира?

- Позитивни. Хубавото е, че Виена е по-близко място до България и ще могат доста привърженици да подкрепят отбора. Освен това имаме фенове в региона - Германия, Чехия... Ще бъдем и няколко ветерани, както в Рига. Надявам се, че нашата публика ще е доста голям брой. Иначе реваншите винаги са сериозни. И с два-три на нула да си победил в първата среща, не бива да се отпускаш. Треньорите и състезателите трябва да са много отговорни, футболистите да не се пазят от контузии, а да влизат здраво в единоборството, защото победата ни трябва и във втората среща. В случая и 0:0 върши работа, но това изобщо да не си го и помисляме. Трябва да прескочим нулата - най-добре е да вкараме поне един-два гола. Хубавото е, че позапазихме сили в мача с Витоша. Нормално беше малко по-лежерно да играем в тази среща. Аз лично поздравявам треньора ни, защото проведе спокойно срещата. Похвали и за Витоша, който показа амбиция, имаха футболни моменти срещу ЦСКА. Още малко качество им трябва, но са тръгнали на прав път.

Какви са впечатленията ви от Ел Маестро?

- Човекът говори добре, интелигентно, но това е нормално, защото има победи. Я да видим обаче какво му е на треньора на Локо Пловдив - Акрапович. След две загуби какво да обяснява - подготовки, селекция, едно-друго, обаче губят. Така че, като побеждаваш, е лесно да се говори. Важното е, че ЦСКА печели, а и има конкретна мисъл как да се стигне до успеха във всяка среща. Не се мъчим по терена, а през миналия сезон имаше такива двубои. Нестор има пълен картбланш. Да се надяваме, че всичко около отбора ще е нормално и няма да има контузии. Сега срещу Адмира ще се наложат някои промени, защото Бодуров и Малинов са наказани за Европа, но в ЦСКА има достатъчно материал, който да ги замести. Треньорът си знае нещата. Няма да му даваме акъл. Човекът се справя добре. Като имаш победи и генералите нищо не могат да ти кажат. Така беше едно време. Даже ще те почерпят една водка или нещо безалкохолно (смее се).

Нестор ел Маестро: Трябват ни още един-двама нови

Нестор ел Маестро: Трябват ни още един-двама нови

"Ще излезем с най-доброто"

Как се представя новият централен нападател Мауридеш?

- Все още прави първите си стъпки в отбора, но като цяло бразилците виреят добре при нас. От тази държава сме имали неведнъж звезди в ЦСКА и Мауридеш няма да е първата. Трябва да го поздравим. Вкарва голове, харесва ми и движението му по терена. Най-важното е да бъде здрав, защото другите отбори вече започнаха да го "целят". Все едно, че се нахвърлят върху последните череши или кайсии за сезона, така го атакуват. Но той е кораво момче.

Като евентуален съперник на ЦСКА в третия кръг на Лига Европа се очертава Копенхаген. Какви са шансовете на отбора срещу датчаните, ако се стигне до такива сблъсъци?

- Ще е доста трудно. Знаем ги Копенхаген - скандинавци, здрави момчета, дисциплинирани. Имат и доста опит в евротурнирите, където са постоянно присъствие в последните години. Обаче нищо не се знае. ЦСКА има добри изпълнители и става все по-конкурентен. Имаме какво да противопоставим срещу датчаните, но нека все пак да стигнем до мачовете с тях.