Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира изминалите две дербита с Лудогорец в Разград. "Армейците" победиха с 1:0 за Купата на България, а срещата за първенство завърши наравно - 0:0.

"Точката е по-добра от загуба, но авансът остава на страната на Лудогорец. През цялото първо полувреме играта беше в полза на ЦСКА. Ако се бяха вкарали ситуациите в началото, това щеше да даде спокойствие за целия мач. Но в крайна сметка на футболистите им е по-трудно с мисленето и изпълнението на задачите, отколкото на треньорския щаб. Игровият план беше добре изграден, но не се получи от началото и оттам ЦСКА не успя да победи. Когато се правят такива пропуски, много често се случва така, че ти получаваш голове. Поне това беше избегнато. Трябва да се отчете и друго - последните 2-3 седмици бяха доста тежки за отбора и част от играчите, особено националите. Треньорското ръководство трябва да преценява кой е във форма, кой има запас от сили, кой виси с картони... Всичко това обърква нормалната работа. Да не говорим, че и съдиите трябва да ги дебнеш във всеки мач дали ще свирят нормално, или ще са извън нормалността. И в събота ги имаше спорните моменти с отсъжданията, и в други мачове беше така. То е ясно, че въжето се дърпа отнякъде", каза Пената пред "Тема Спорт".

"ЦСКА изпълни програма минимум. Мисля, че треньорите и ръководството са доволни от мачовете в Разград - продължаваме напред за купата и не загубихме. Битката продължава с пълна сила. То беше ясно, че няма отговори за интригата в първенството след мача в събота. Но сега е време за изводи и нови решения. ЦСКА има нужда от още някой и друг футболист, необходими са още конкуренция и дълбочина в състава. Вижда се, че като се съберат картони и контузии става трудно положението. Така че откъм конкуренция може би през лятото трябва да се добави нещо. До края на първенството дано да нямаме много кадрови проблеми, за да има достатъчно опции пред треньора.

Предимството за ЦСКА за полуфинала с Ботев е, че мачовете са два, а в реванша сме домакини. Ботев е сериозен отбор, а и има допълнителна трудност - между двете срещи за купата с тях играем с Левски. Така че ще бъде интересно, но е логично ЦСКА да е фаворит за купата. Лошото е, че първенството е малко без интрига. Да, има два отбора, които се борят за първото място. Но във втората осмица всичко е ясно. Абсолютно безпредметни мачове. Само ви натоварват медиите да си чупите главите с такива срещи", добави той.

За ЦСКА предстоят 5 мача за 14 дни, Любослав Пенев ще трябва да прояви творчество

За ЦСКА предстоят 5 мача за 14 дни, Пенев ще трябва да прояви творчество

Сгъстената програма на "армейците" почти сигурно ще доведе до ротации в състава