"Формата няма значение в такива дербита. Виждали сме през годините как един от съставите е в по-добро състояние, но другият печели."

Това каза Димитър Евтимов по повод предстоящия за първи път от 17 години насам финал за Купата на България между Левски и ЦСКА.

Вратарят на "червените" разкри в интервю за БНТ, че е започнал кариерата си в школата на "сините", макар от малък да е фен на "армейците".

Левски със седем точки повече от ЦСКА през пролетта

Левски със седем точки повече от ЦСКА през пролетта

"Червените" инкасираха най-тежката си загуба през този век

"Бях на проби в Левски, когато бях на 13 или 14 години. Тогава школата на клуба работеше много добре. Въпреки че съм от ЦСКА, с родителите ми решихме да се развивам там. В началото ми казаха, че ме приемат, но се случиха неща, които не искам да коментирам. Отидох в школата на Стоичков и оттам в Англия. Може би това бе правилният път за мен", сподели Евтимов.

"Това ще бъде мачът на десетилетието. Цяла България ще гледа двата най-големи отбора. Стадионът ще бъде пълен. В личен план мачът ще бъде специален за мен. Фен съм на ЦСКА от малък. Всяко дете мечтае да играе срещу другия най-голям отбор на финал", допълни стражът на "червените" и прогнозира здрава битка на терена като посочи кой според него е най-опасният футболист на Левски.

"В един такъв мач има доста битка на терена, не се показват футболните качества. Въпреки това се надявам да се получи красив мач. Иначе техният най-добър футболист е Уелтон. Играят динамичен футбол, пресират високо и обичат да стрелят, но ние можем да влезем в мача с по-голяма енергия от тях."