Вратарят на ЦСКА Димитър Евтимов говори за предаването "Код Спорт" по RING. Само след седмица стражът, който е продукт на академията на Христо Стоичков, почти сигурно той ще бъде титуляр в дългоочаквания финал за Sesame Купа на България срещу "Левски". Предлагаме акценти от интервюто с Димитър Евтимов.

Митко, кой от футболистите на "Левски" е най-стряскащ, най-притеснителен за теб?

- Не бих казал най-стряскащ, но притеснителен е Уелтън. Откакто го взеха през зимата, показва, че е един доста добър футболист, доста скоростен, който атакува, обича да влиза навътре, да стреля. Вкара доста красиви голове в последните няколко мача. Може би той е най-добрият футболист, на когото ние трябва да обърнем внимание.

ЦСКА със съобщение за Федерико Варела

ЦСКА със съобщение за Федерико Варела

Халфът на "червените" празнува рожден ден

Какво промени Алън Пардю, след като смени Стойчо Младенов?

- Доста неща се промениха. Всеки треньор си има различни виждания. Знаете, че той дълги години беше във Висшата лига. Обича бързия футбол, физическия футбол, центриранията и да вкарваме голове, въпреки че в последните няколко мача не можем да реализираме. Но мисля, че нещата, които той ни показва на тренировките, рано или късно ще почнем да ги показваме и на терена.

По-голямо доверие ли има той към теб, отколкото Стойчо Младенов?

- Все още не мога да кажа дали има по-голямо доверие. При г-н Младенов не играх толкова често, но моите огромни уважения към него, тъй като дори и да не съм играл толкова често, той разчиташе на мен по някакъв начин. Имаше уважение между мен и него. Той ми даде шанса да играя срещу "Славия" в първия полуфинал. Може би, ако той не ми беше дал този шанс, сега нямаше да играя. На него трябва да му благодаря за това, че ми е гласувал доверие. Няма значение кога, важното е, че ми е гласувал доверието. Но в момента мисля, че г-н Пардю ще разчита на мен.

ЦСКА изпреварва Левски за подписа на Жереми Петрис

ЦСКА изпреварва Левски за подписа на Жереми Петрис

"Армейците" със сериозен интерес към крайния бранител

Как приехте новината след мача със "Славия", че треньорът напуска?

- Бяхме шокирани. Аз лично бях шокиран, тъй като никой не го очакваше това нещо. Особено след този позитивен резултат, който направихме. Наистина доста неприятно за всички нас, тъй като мислехме, че г-н Младенов ще остане. Но явно той си има някакви причини, само той си знае какви са, затова че е напуснал отбора. Съжалявам много, че трябваше да се разделим по такъв начин. Мога да му пожелая само успехи за в бъдеще.

После обаче дойде този кошмар с "Лудогорец". Как прие петте гола и въобще случвало ли ти се е да ти вкарват толкова много в един мач?

- Мисля, че за първи път ми вкарват пет гола. Само две думи мога да кажа - това е срам и позор за ЦСКА да загуби с пет гола. Нямат значение оправданията дали сме имали или сме нямали наказани и контузени футболисти. Ти трябва да излезеш на терена и да се сбориш. На нас това ни беше най-големият проблем. Мисля, че даже нямахме един жълт картон през целия мач. Просто е неприемливо при такъв заряд в такова дерби ти да не можеш да влезеш поне... Окей, остави резултата на една страна. Паднали сме с пет гола - добре, но да покажеш хъс. Във всеки един мач и всеки един играч трябва да показва хъс, старание и желание за победа. Аз мисля, че това не го показахме. Просто е срамно за такъв отбор като ЦСКА.

ЦСКА всяко лято си поставя титлата за цел, сега няма да е различно. Кога според теб обаче тя може да стане реалност?

- Надявам се да е колкото се може по-скоро. За да стане това реалност, аз мисля, че първо трябва някой треньор да се задържи по-дълго. Това е лично мое мнение. Да се даде шанс на някой треньор да може той да формира някакъв състав, този състав да се обиграе и със сигурност няма да стане изведнъж, но постепенно когато се дава шанс на определени футболисти и треньор, тези неща ще се получат.

Карол Метс заби гол в Швейцария

Карол Метс заби гол в Швейцария

Естонският национал откри резултата в 10-ата минута