През новия сезон ЦСКА ще играе в евротурнирите за 57 път в историята си. "Червените" са с положителен баланс. Те са записали точно 240 мача, победите са 95, а загубите - 94, равенствата са 51. Головата разлика е 345:317 (+28) в полза на "армейците". ЦСКА е участвал в турнирите КЕШ/Шампионска лига, КНК, Купа на УЕФА/Лига Европа и Интертото. Сега ще играе в новата надпревара Лига на конференциите.

Само веднъж в историята ЦСКА записва 11 мача в един сезон в Европа. Това се случва през кампанията 1966/67, когато "армейците" стигат до полуфинал за КЕШ и отпадат след 3 епични битки с италианския Интер.

Второто най-добро постижение е 10 мача - 3 пъти, от които и през миналия сезон. Както е известно, ЦСКА отстрани Сиренс, БАТЕ, Б-36 и Базел, за да намери място в групите на Лига Европа. Там мери сили с Рома, Йънг Бойс и Клуж. "Червените" победиха Рома с 3:1 в София и завършиха 0:0 на "Олимпико".

Три пъти ЦСКА е записвал 8 мача в Европа в рамките на една футболна година, а 8 пъти по 6 срещи (два пъти по 6 мача отново под ръководството на Гриша Ганчев).

Най-често ЦСКА играе 4 европейски срещи на сезон, това се е случвало 22 пъти. Веднъж мачовете са 3, а 18 пъти ЦСКА отпада още от първия си съперник и записва едва 2 мача.

ЦСКА забрави школите от бивша Югославия

ЦСКА забрави школите от бивша Югославия

При треньорите нещата са на обратния полюс - четирима специалисти за 3 години