Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович отговори на няколко въпроса на ТОПСПОРТ след загубата на "армейците" с 0:1 от Йънг Бойс в груповата фаза на Лига Европа. ЦСКА остава с една точка след четири мача и без гол в тази фаза на турнира. Другата седмица е гостуването на Клуж, след което идва домакинството на Рома. Ето какво каза босненецът:

Г-н Акрапович, как видяхте мача срещу Йънг Бойс? Как се ръководи двубой, по времето на който трудно се виждат футболистите на терена и топката?

- И от скамейката не се виждаше много добре. Някои ситуации трябва да ги гледам още веднъж. Не видях добре ситуацията при гола, който получихме. Получихме много евтин гол. Йънг Бойс доминираше през първото полувреме. През второто бяхме много по добри. Владеехме повече топката, имахме атаки които задължително трябваше да завършат с гол за нас. Трябва да свикнат да отиват на първа греда. Там се вкарват головете. Работихме много по-добре през второто полувреме. Щеше да е заслужено да вземем поне една точка.

Схемата на игра 3-5-2 Ви е любима. Това ли ще е схемата, която искате да наложите в ЦСКА?

- Имаме играчи за нея. За дадена позиция имаме четирима, за друга нямаме нито една резерва. Използвам тази схема, която е удобна за отбора. Може да разчитаме на нея и за в бъдеще. Футболистите могат да играят в тази система. Имаме качествени играчи на всяка позиция в схемата. Някъде имаме и по двама, и по трима. Мисля, че може да играем по нея.

С толкова много атакуващи футболисти в отбора, не е ли прекалено малко ЦСКА да има един удар във вратата, и то от фаул, в мач от груповата фаза на Лига Европа?

- Зависи по кой начин искаш да решиш нещата. Имахме много ситуации около наказателното поле, но ги решихме по грешен начин. Не искам да е така. Бързахме в някои атаки. И губехме топката, а можехме да спечелим много повече при тези атаки. Кери, после Пеняранда... Можехме да дадем много повече. Не да губим топката. Да има подавания, и към Тиаго, към Белтраме. Трябва да сме по-точни, когато владеем топката. И да завършим добре акцията. Всичко това, ако подобрим тези пасове, може да стане много по-опасно за съперника. Това не се получи в тази среща. Имаме качество да се получи. Имахме желание. Видя се какво темпо и ритъм наложихме през второто полувреме. Йънг Бойс се загубиха малко, не можеха да се ориентират какво става. Трябва да намалим тези грешки, за които казах. И ще бъдем по-успешни. И да вкарваме голове.

Как ще се преодолее този психологически проблем, че ЦСКА е единственият отбор в групите на Лига Европа без гол до момента за следващата среща с Клуж?

- Това винаги е притеснение за нападателите. Правим много тренировки за атаката. За да се свикне да вкарват голове и да си поправят това чувство. Има такива моменти за всеки един нападател. Всичко е в неговите ръце - да работи и да вярва, че може да бележи. Всички имат качества да вкарват и ще го направят много скоро.