Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз излезе с ново съобщение във връзка със забраната на ЦСКА за картотекиране на нови футболисти. Ето какво съобщават от БФС:

"Предвид неизпълнени финансови задължения към Бернардо Давид Мендес де Кампос Тенгариня от ПФК "ЦСКА" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ - ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Нилсън Антонио Да Вейга Барос от ПФК "ЦСКА" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ - ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА".

ФИФА пак забрани на ЦСКА да картотекира нови играчи

ФИФА пак забрани на ЦСКА да картотекира нови играчи

Най-вероятната причина е дълг към някой от бившите играчи на ЦСКА