ЦСКА изигра вече две контроли в Турция. И в двете победи. В първата с 1:0 срещу германския Аален, а във втората с 2:1 срещу силния украински тим на Металист (Харков). И в двата мача люксембургския нападател на ЦСКА Аурелиен Жоаким отбеляза гол. За Sportonline.bg Жоаким коментира отличното си представяне в първите контроли за годината.

Аурелиен, продължаваш да бележиш голове и в контролите. Чувстваш ли се във върхова форма?

- Какво по-хубаво от това, че започнах годината с нови попадения за ЦСКА. Радвам се, че с тези мои голове донесох победи. Вярно, те не носят точки, но както казах - хубаво е да се започне годината с голове и победи. Успехите над Аален и Металист (Харков) показват, че провеждаме правилно подготовката. А подготвителния период е важен, за да може да влезем в първенството готови за тежките битки.

В състава дойде ново попълнение в атака - Николич. Станахте трима в най-предни позиции с Буш и него. Как намираш конкуренцията?

- Конкуренцията в един отбор е много хубаво нещо, за да може играчите винаги да дават максимума. А конкуренцията в атака държи нападателите концентрирани пред гола.

Три точки аванс пред Лудогорец много ли са или малко в битката за титлата?

- Просто не трябва да правим грешки. Не само в директните мачове с Лудогорец на „Армията" и в Разград ще решат първенството. Важното за нас е да не допускаме грешки в останалите срещи. Или ако допуснем да са по-малко от тези на Лудогорец.

Вкарваш важни голове за ЦСКА.  Показа го през есента. Как виждаш бъдещето си на „Армията"?

- Това, което зависи от мен е да продължавам да бележа попадения. Ако са важни, както бяха досега, още по-добре. Треньорското ръководство преценява кои и какви футболисти са му нужни.

Блазни ли те мисълта да играеш с ЦСКА мачове за влизане в групите на Шампионската лига?

- На първо място трябва да направим всичко възможно да станем шампиони. Кой не иска да играе мачове за влизане в групите Шампионската лига и после в самите групи? Ще припомня, че една от причините да избера ЦСКА е именно славната турнирна история на този клуб. С тези три полуфинала - двата за КЕШ, един за КНК. Надявам се, че е дошло време тази история на ЦСКА отново да бъде писана.