Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде интервю за "Тема: Спорт". Ето какво каза той преди битката с Лудогорец:

Г-н Никодимов, изненада ли ви загубата на Лудогорец на "Лаута", след която авансът им вече е само три точки?

- Винаги идват такива моменти. Като треньор на ЦСКА и ние сме губили някои мачове. Отделен двубой може да се загуби, но явно, че Лудогорец тази година не са толкова добре както преди. Това се видя най-вече в евротурнирите. Сега всичко е възможно - една победа в Разград и самочувствието ще дойде. Започваш да летиш, както се казва. Ако ЦСКА спечели там, има реални шансове да се бори за титлата. Ако не победи, трудно ще стане. Да чакаме някой друг да бие разградчани, няма как - те ще вземат мерки с всички средства, когато ножът опре до кокала. Сега е моментът - докато все още са "топли", дето се вика. Всичко ще е въпрос на характер.

Как очаквате да се развие дербито?

- Ще бъдат предпазливи треньорите в първата част на мача и после, ако трябва, ще рискуват. И там не се знае какво ще стане. Трудно е да се прогнозира такъв двубой, пък и аз Тото 1 не играя.

Къде са силните и слабите страни на ЦСКА и Лудогорец през пролетта?

- Лудогорец са с нов треньор и все още привикват към неговите изисквания. За ЦСКА - първия мач няма какво да го обсъждаме, тъй като трудно си балансираха краката на тази пързалка срещу Славия. Втория мач с Черно море не стояха много добре през първото полувреме, второто леко се подобриха, но не е това, което трябва. Преди зимната пауза изиграха по-силни срещи, но явно бяха в по-добра форма преди прекъсването. Дано сега пикът да е този уикенд.

Доколко повлияха събитията в ЦСКА около собствениците Ганчев и Инджов върху представянето на тима в мача с Черно море?

- Естествено, че влияят малко или много. Хубавото е, че играчите са осигурени до края на сезона, нямат за какво да мислят. С играта си евентуално могат да върнат собствениците и с победи да ги убедят, че не трябва да напускат. Това е най-лесният път до Ганчев и Инджов.

Потвърдено за ТОПСПОРТ: Мено Кох е новият защитник на ЦСКА!
Обновена

Потвърдено за ТОПСПОРТ: Мено Кох е новият защитник на ЦСКА!

Играл е за ПСВ

Добре ли е, че тази тема поутихна в последните дни?

- Разбира се. Когато ти се натяква постоянно едно и също нещо, човек неволно започва да мисли какво ще се случи. Въпросът сега е в тима да работят спокойно, да няма странични разсейвания и да си свършат работата за мача.

Каква е ролята на Бруно Акрапович в тази ситуация?

- Треньорът е за това - той трябва да е и психолог, и приятел, и баща, всичко. Разбира се, не се съмнявам, че и от ръководството са до него и го подкрепят - и Пламен Марков, и Пената. Затова са там тези хора и аз им имам доверие. Ще свършат добра работа.

А как виждате треньорския двубой Акрапович срещу Дамбраускас?

- Трябва да им дадем по едни ръкавици и ще разберем кой е по-добре. Бруно познава повече първенството, което е плюс. Той е отдавна в България, напълно адаптиран е. Ако ЦСКА бие, нищо чудно да му извадят еднопосочен билет на литовеца, не се знае. Домусчиев не ги търпи много, напоследък ги сменят като носни кърпи там. Спомням си и други такива случаи - че се търсят причините в треньора, а не където трябва по някой път.

Очаквате ли удари под кръста през седмицата или по време на мача?

- Това дерби е от типа "мач година храни". Абсолютно всичко може да се очаква. Изплува ми онова тяхно домакинство с Ботев Враца, когато при 1:1 им пуснаха такава засада... Как не се изчерви този съдия, не знам. Едно положение и готово.

Кои играчи от ЦСКА ви направиха впечатление през пролетта?

- Не се откроиха индивидуално кой знае колко. По-важно обаче е колективно да си помагат, да бъдат едно цяло, да са контактни през цялото време, да няма пролуки и това ще е важно срещу Лудогорец. Когато пресират, всички да са заедно, а не да действат разпокъсано.

Край на селекцията в ЦСКА

Край на селекцията в ЦСКА

Мено Кох е последното ново зимно попълнение

Мнозина гледат към заместниците на Вальо Антов и Али Соу - съответно Гълъбов и Кайседо...

- Кайседо изигра перфектно положението при гола срещу Черно море. Личи си, че има бързина, но все още му трябва време. Хубаво е все пак, че започна добре, което ще му даде самочувствие и по-бързо ще се внедри в отбора. Гълъбов вече от доста време е в ЦСКА, така че при него няма нещо ново. Трябва да внимава повече, защото при някои положения сякаш се разсейва и закъснява с покритието или отиграването на топката. Но той не игра известно време и тепърва трябва да навлиза в добра форма - няма много време, но ще трябва да се оправя.

В чий лагер ще бъде по-голямо напрежението преди мача?

- В този на Лудогорец, защото им пари вече под краката. Локото ги би, други тимове им се опъват. При тях ще е по-голямо напрежението.

ЦСКА пусна жалба срещу рефера Драгомир Драганов след мач в Разград - заради червен картон и неотсъдена дузпа

ЦСКА пусна жалба срещу рефера Драгомир Драганов след мач в Разград - заради червен картон и неотсъдена дузпа

Припомнете си какво написаха тогава "армейците"

Дали е научил ЦСКА урока си от 2018-а, когато отново излезе в директен мач за титлата в Разград, но загуби с 2:3?

- Тогава и съдията "помогна" за развръзката, изгони някой от ЦСКА (б.р. - Жеферсон). Но и това го има в играта. Невинаги може да предотвратиш реакцията си. Трябва да внимават сега, да няма изпускане на нервите. Не трябва сам да си просиш картона. Ако предотвратяваш голово положение, може да рискуваш, но далеч напред или в центъра дори да го пропуснеш, има други, които да го посрещнат.

Вашата прогноза?

- 1Х2. Дори и хиксът ще остави напрежението върху противника. Локо Пловдив ще се доближи до двата лидера и ще стане по-интересно.

И за финал, как очаквате да се развие ситуацията със собствениците на ЦСКА?

- Мисля, че ще се намери някакво решение. Ветераните не можехме да седим безучастни, затова публикувахме и това отворено писмо. Дано се стигне до положителна развръзка.

Радуканов: Лидерът на ЦСКА? Това е Гриша Ганчев!

Радуканов: Лидерът на ЦСКА? Това е Гриша Ганчев!

"Отборът се развива 3-4 години"