Италианският втородивизионен Козенца е пред раздяла с българския защитник Андреа Христов, твърди регионалната медия cosenzachannel.it. Той е един от петимата футболисти, които не влизат в плановете на спортно-техническия щаб, заедно с вратаря Вигорито, защитниците Тиритиело и Корси, както и халфа Конголо, пише "Мач Телеграф".

Козенца търси купувач на Андреа Христов

Козенца търси купувач на Андреа Христов

Той е един от петимата футболисти, които не влизат в плановете на спортно-техническия щаб

Козенца обаче ще потърси 500 000 евро за правата на бившия футболист на Славия, тъй като иска да си възстанови разходите направени за него миналата зима.

Интерес към национала на България има от страна на ЦСКА, но едва ли клубът е склонен да плати 1 милион лева за правата на защитника. Понастоящем треньорът на "червените" Саша Илич има четирима централни бранители - нидерландците Юрген Матай и Мено Кох, както и националът на Люксембург Енес Махмутович и младият Християн Петров, който е използван и като бранител.

Иначе Андреа Христов бе купен от Козенца през миналата зима за 600 000 евро, като все участие в 11 срещи. През този сезон обаче както вече стана дума, той не попада в плановете на треньора Давиде Диониджи. Иначе 23-годишният футболист има 14 мача и 1 гол с екипа на националния отбор.