Директорът на музея на ЦСКА Александър Манов прие посланика на Мароко в България - Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи. Тя остана изключително впечатлена от стотиците трофеи, които успя да разгледа.

Интересът й да посети "Армията" е бил предизвикан от факта, че ЦСКА е печелил турнир в Мароко преди години. През август 1967 година тимът ни гостува в африканската страна специално за Купата на Мохамед V и печели трофея след успех с 1:0 във финала срещу местния ФАР Рабат на стадиона в Казабланка. На 1/2-финалите ЦСКА побеждава Валенсия с 2:0.

Георги Денев пред ТОПСПОРТ за ЦСКА: Ганчев осигурява спокойствие, Белчев и футболистите - победи! Какво повече да искаме?

Георги Денев пред ТОПСПОРТ за ЦСКА: Ганчев осигурява спокойствие, Белчев и футболистите - победи! Какво повече да искаме?

"Новите попълнения са качествени, това е безспорно"

Манов разказа на гостите от Мароко за турнира. На срещата присъстваха спортният директор на клуба Пламен Марков, както и легендарният голмайстор Димитър Якимов, който отбелязва попадението във финалния двубой. Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи беше поласкана от присъствието на червените легенди и обеща, че ще се свърже с ФАР Рабат с молба да ни изпратят снимки от турнира, които да бъдат изложени в музея.

Тя остана изненадана от факта, че в ЦСКА е играл марокански футболист - Мурад Хидиуед, който носеше червената фланелка през сезон 2005/06 година.

Шегувайте се с Кирил Десподов, скоро ще го гледате само по телевизията

Шегувайте се с Космонавта, скоро ще го гледате само по телевизията

Един от най-качествените футболисти в България. Безспорно

Александър Манов отправи покана към Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи за предстоящите празненства по случай 70-ата годишнина на клуба през месец май. Тя подари на музея специално изработена в Мароко топка от дърво, а Пламен Марков й поднесе фланелка с номер 1 и нейното име, както и флагче на отбора.