Вече бившият треньор на ЦСКА Бруно Акрапович даде обширно интервю пред "Нова телевизия". Той говори за раздялата си с "червените" и за Локомотив (Пловдив). 

"И аз не съм наясно защо се стигна до тук. Говорих с хората в ЦСКА. Целта беше второ място и Купа. Оставих отбора втори и на полуфинал за Купата. Не го разбрах напълно защо си тръгвам. 

Позитивен човек съм и приемам нещата по мой начин. Знам как беше преди в ЦСКА - треньорите не са имали достатъчно време да работят. Имах идея, че това може да се случи и с мен. Опитах се да направя нещо ново, с нова схема. Получи се добре. Времето ми в ЦСКА беше успешно. 

Любо Пенев: ЦСКА ми е на сърце, целите пред клуба са титла, купа, Европа

Любо Пенев: ЦСКА ми е на сърце, целите пред клуба са титла, купа, Европа

"Отново съм си вкъщи"

Стойчо Стоилов нищо не ми каза. Искам да поздравя феновете на ЦСКА. Имах чувството, че са близо до мен. Подкрепяха ме. Харесваха стила ми на работа. Мисля, че свърших добра работа. За треньорите е много трудно сега по време на кризата с коронавируса. 

Няма място за сърдене. Не ми харесва футболът да е само бизнес. Искам да има емоция и чувство към отбора и към клуба. Правих всичко със сърце. Хората го забелязваха и сега ме подкрепят. Това ми е професията. 

Дойдох в един отбор, който беше в криза, много контузени и болни играчи. Попаднах в една невъзможна ситуация за решаване. Бързо обаче успяхме да се справим и станахме успешни. Осем играчи напуснаха от отбора. Не е мое решение. Новите не дойдоха по мое желание. Съгласих се с това. След време трябва да носиш отговорност за стил на игра, за който нямаш играчи. Единственото нещо, което треньорът не може сам да направи е да вкара гол. Там можеше да направим по-добри неща. Нито един треньор не иска да му се продават най-добрите играчи. Не бях съгласен, но политиката е такава и аз съм съгласен с нея. Надявах се да дойдат по-класни играчи. Новите футболисти са класни, но да ги адаптираш за толкова кратко време е трудно. А трябваше да заиграят веднага. 

Любо само с една загуба и три равенства на "Армията" като треньор на ЦСКА

Любо само с една загуба и три равенства на "Армията" като треньор на ЦСКА

Вижте кои мачове не спечели

Четох, че играчи са били говорили против мен. Това не е вярно. Може да питате и играчите. Беше добра атмосфера. Винаги има играчи, на които не им е удобно, но никога не е имало проблеми. 

Играчите винаги търсят алиби за слабата игра. Решението на Ганчев да си тръгне повлия на играчите. В този момент се опитах да дам най-доброто от себе си, за да успокоя играчите. Не беше добре за нито един от нас. Оправихме се и функционирахме по най-добрия начин. 

След това имах повече контакт с Дани Ганчев. Разделихме се по-добър начин. Нямам нищо лошо да кажа. Никога не съм имал проблем. Ставам по-силен след този период. 

Бруно Акрапович: Не съжалявам, че поех ЦСКА, защото това е най-добрият отбор в България

Акрапович: Не съжалявам, че поех ЦСКА, това е най-добрият отбор в България

"Нямам финансови претенции към клуба"

Бяхме на добър път. Доминирахме с висока преса. Когато извадиш един играч не е лесно да го замениш. Когато извадиш двама, почти невъзможно е веднага да ги замениш. Футболистите се раздаваха. Треньорите бяха уникални момчета. Под мое ръководство беше най-нормално да сме втори и да вземем купата. Изобщо не съжалявам, че станах треньор на ЦСКА. Имах фантастично време в Пловдив. Днес всички ме познават. Шампион няма да стана. Тук става дума за други неща, за които не искам да говоря. Ако бях аз, Купата щеше да е за ЦСКА. Ако получа оферта, бих работил в България. Левски отпада, Ботев отпада. 

Феновете на Локомотив казаха, че ще се случи това. Аз обичам Локо, обичам и ЦСКА. Хората, които са в Локо, не обичат Локо. Това е клуб, който ще е без тези хора, без Акрапович. Ако Крушарски ме потърси, първо трябва да ми плати, това което ми дължи. После ще говорим. Не мисля, че това ще стане", каза Акрапович.