При положение, че ЦСКА не внесе в капитала на "Спортни имоти Българска армия" АД 22 милиона лева, то дружеството ще се заличи. Това е вписано в решение №630 на Министерския съвет от 28 октомври, което вече е публикувано и всяко забавяне ще идва от клуба.

Министър Кралев: От четири години не съм спирал да работя по казуса със стадион "Българска армия"

Министър Кралев: От четири години не съм спирал да работя по казуса със стадион "Българска армия"

"Преминахме през много етапи и трудности"

Както е известно, Министерският съвет, одобри създаването на съвместната фирма между държавната "Сердика спортни имоти" ЕАД и "Арена ЦСКА" ЕООД, която е на клуба, преди седмица. В точка трета на решението са вписани и всички имоти, които са в апортната вноска на държавата.

Най-важната е, че в тях е и старото стрелбище на Панчарево, което пустее от години. Навремето там тренираха дори и националните ни състезатели, пише "24 часа". Така на негово място може да се построи общежитие за школата, каквито бяха плановете на шефовете на ЦСКА. Част от него може да бъде използвана и като хотел, като развитието и на тези дейност е разрешена.

Юлиян Инджов: Една година е напълно разумен срок за реконструкцията на "Българска армия"

Юлиян Инджов: Една година е напълно разумен срок за реконструкцията на "Българска армия"

"Като добри стопани ще се погрижим да няма паднало дърво, дори напротив - ще разкрасим Борисовата градина"

В устава на новата фирма, която трябва да разреши проблема с имотите на футболния клуб, трябва да са записани изискванията на член 189 от Търговския закон:

Димитров: Има немалко процедури около "Армията"

Димитров: Има немалко процедури около "Армията"

"Вярвам, че занапред всичко ще е наред"

(1) Акционерите, които не направят уговорените вноски в срок, дължат лихви, ако в устава не е предвидена неустойка. При забава на непарична вноска може да се търси обезщетение за действителните вреди.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., в сила от 1.10.2006 г.; влизането в сила изменено на 1.7.2007 г., бр. 80 от 2006 г.) Акционери, които са в забава, ако не направят дължимите вноски, след като им е отправено писмено 1-месечно предизвестие, се смятат за изключени. Предупреждението трябва да бъде обявено в Търговския регистър, освен ако за прехвърлянето на акциите се изисква съгласие на дружеството.

(3) Изключеният губи акциите си и направените вноски. Акциите на изключения се обезсилват и унищожават. Дружеството предлага за продажба нови акции на мястото на обезсилените. Направените вноски от изключения се отнасят във фонд "Резервен".

Майкъла за "Армията": Това е най-доброто, което Гриша Ганчев е правил за ЦСКА

Майкъла за "Армията": Това е най-доброто, което Гриша Ганчев е правил за ЦСКА

"Сега остава да намерим и добър треньор"

Отделно държавният интерес е защитен и от изискването решенията в новата компания да се вземат с единодушие, след като държавата и ЦСКА ще имат по 50% от акциите. След вписването на новото дружество "Спортни имоти Българска армия" трябва да се избере точно кой проект за обновление на стадиона ще се реализира. След това трябва да преминат и съгласувателни процедури, които няма да са никак леки.

Феновете на ЦСКА благодариха на правителството и Кралев за "Армията"

Феновете на ЦСКА благодариха на правителството и Кралев за "Армията"

Вижте съобщението на Сектор "Г"

Плановете са новият стадион да бъде готов до март 2021 година и той да отговаря на най-високите изисквания на ФИФА и УЕФА. За целта трябва да има и малък паркинг, който не е може да е подземен заради новите изисквания за борба с тероризма в Европа. В момента обаче общината в София планира и отвори буферни паркинги към метрото до стадион "Васил Левски" и Орлов мост, които могат да поемат феновете при големи мачове на "Българска армия". Новото акционерно дружество ще е със седалище на Националния стадион ,3асил Левски", както е вписано в решението - булевард "Евлоги Георгиев" №38. "Българска армия" по принцип е на булевард , Драган Цанков" №3, където е и футболният клуб.