Адвокат Станислав Трендафилов говори във връзка с дружеството "АРЕНА ЦСКА". В началото на седмицата то бе придобито от Искра Григорова, която е член на Съвета на директорите на ЦСКА. Освен това дружеството е еднолична собственост на клуба. Именно Трендафилов пък е подал документите на дружеството в Търговския регистър.

"Това, което се случи, е, че дружеството "АРЕНА ЦСКА" беше придобито от футболния клуб, както си му е редът. Досега беше на Юлиян Инджов, сега вече е на ЦСКА. Това реално е новината, иначе дружеството съществува от доста време насам. Не бих казал, че това е първата стъпка към нов стадион. По принцип пътищата, по които може да се стигне до построяването на съоръжение, са 5-6. Това дружество би могло да участва в такъв процес. Именно това е и предметът му на дейност. След колко време обаче ще има развитие, аз няма как да кажа.

През миналата седмица се появи информация, че ЦСКА готви инвестиционно намерение. Юристът коментира: "Инвестиционно намерение означава, че едно лице има намерение да направи инвестиция в друго лице или обект и да търси определен резултат. От ЦСКА на този етап не ми е известно да е излязло такова намерение. Така или иначе, ЦСКА има намерение да построи нов стадион и рано или късно това ще стане. И ЦСКА ще си го направи сам, както прави всичко останало. Интересно е как стоят нещата при колегите от някои други клубове. Любопитно е защо не строят и защо дължат по 20 милиона", каза Трендафилов пред "Тема Спорт".

ЦСКА иска да сключи публично-частно партньорство с Министерството на спорта. Според предварителни разчети самото изграждане на нов стадион би отнело една година.

Акционерът в ЦСКА Юлиян Инджов: Питайте Гриша Ганчев за стадиона

Акционерът в ЦСКА Юлиян Инджов: Питайте Гриша Ганчев за стадиона

Ето какво заяви бизнесменът