Румънският флангови играч на Черно море - Андреяс Калкан заяви в родината си, че оставя зад гърба си незабравима кампания.

Той пристигна на "Тича" през февруари, като изигра 14 шампионатни двубоя. В последните от тях Калкан неизменно бе част от титулярната единайсеторка на Илиан Илиев. И помогна на варненци за спечелването на сребърните медали.

"Много се радвам за постиженията на отбора! Представянето бе страхотно, защото успяхме да се борим до края на първенството с грандовете на България Лудогорец и ЦСКА.

Щастлив съм от изживяването. И искам да благодаря на техническия щаб, който ми повярва и ми даде тази възможност през зимата да се докажа. Във Варна сме хубаво голямо семейство, което се радва на страстни привърженици, които винаги са с отбора.

Очаквам с нетърпение следващия сезон, особено след като ще играем в квалификациите за Лигата на конференциите и ще представяме България на континенталната сцена. Ние се стремим към повече. Ще сме по-силни през следващия сезон, ако ли не - надяваме се поне да повторим това представяне", каза Андреяс Калкан пред prosport.ro.

Черно море задържа своите нападатели

Черно море задържа своите нападатели

Ще им бъдат предложени нови договори