Треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели в ефира на "Диема", че е доволен от развитието на младите играчи в отбора.

"Имахме възможност да сме по-напред в класирането в момента, но приемаме мястото си в момента и знаем, че трябва да продължим да се представяме на ниво и да се опитваме да побеждаваме. В двубои като тези срещу Ботев Враца и Арда трябваше да покажем самочувствие и манталитет, за да вземем точките и да накажем противника. Не успяхме да го направим, но игрово през сезона почти нямам забележки до момента. Винаги играем нападателно и с мисъл за победа.

Даниел Димов: Щастлив съм, че отново ще играя за Черно море

Даниел Димов: Щастлив съм, че отново ще играя за Черно море

"Този сезон ще се представим по-успешно"

Младите играчи трябва да свикват с мъжкия футбол. В последния мач завършихме с много младоци, така че тези момчета имат нужда само от малко повече игрова практика. Когато те играят не мисля, че се усеща значителна разлика. Иван Дюгеров, Виктор Попов и Мартин Минчев са пример за това. Аз никога не деля играчите на млади и стари, те са можещи и неможещи. Младите със сигурност ще грешат повече, но те могат да компенсират това с повече желание. Нямам притеснение за тях.

Снимка 439781

Източник: Официален сайт на Черно море

Те могат да допускат грешки, малки неточности. Това обаче е невъзможно, тъй като даже и Мартин Минчев, който играе все мач, не винаги е перфектен. Той обаче излиза във следващите мачове и се абстрахира от случилото се. Това е начинът за всеки да реагира. Много от младите, когато сгрешат, се стъписват, а не трябва, защото неточностите са част от играта", каза Илиев.

Днес Черно море приема Дунав в първи мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира в 18:00 часа.

Черно море обяви групата си за мача с Дунав

Черно море обяви групата си за мача с Дунав

За двубоя поради контузии от сметките отпадат Исмаил Иса, Родриго, Йонуц Нягу и Стефан Станчев