Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, даде обширно интервю за "Петел". Специалистът говори за представянето на "моряците" от началото на сезона. Наставникът добави още, че се надява Ивайло Стоянов никога повече да не свири мачове на неговия отбор. 

Г-н Илиев, Черно море е лидер след първите четири кръга - без загуба и без допуснат гол. Как ще коментирате този силен старт?

- Вижте, какъв лидер, в първите кръгове никой не трябва да гледа класирането, има много отложени мачове и чак след седмия-осмия кръг и след като се изиграят всички срещи, ще придобием по-реална представа как се представяме. Засега сме доволни, но можехме да направим и повече.

- Къде има резерви Черно море?

- Имаме още пропуски в някои фази на играта. Имаме и контузени или ненапълно възстановени важни хора, като Даниел Димов, който не е водил пълноценна подготовка и играе и тренира с болки, Родриго играе също с проблеми, новият Фоде има лека контузия, а и не е свикнал още с нашия стил. Отделно някои от малките и другите трябва да покажат, че може да вдигнат конкуренцията, а и нямаме много дълга група, така че момента на младите също ще дойде, те трябва да са готови.

Черно море и Локомотив (Пловдив) не се победиха на "Тича"

Черно море и Локо (Пд) не излъчиха победител след здрава битка, ощетиха "моряците"

Срещата на "Тича" завърши 0:0, варненци с четвърти мач без допуснат гол

Какво е настроението в отбора след първите изгубени точки у дома през сезона?

- Срещу Локомотив (Пловдив) се получи доста оспорван мач, не много красив, но здрав мач. Приемаме резултата, който се получи и трябва да си извадим поуки, тъй като в предния ни мач с Берое се видя, че една-две ситуации могат да решат крайния изход.

Защо не успяхте да вкарате гол на Локо, който с оглед на развоя на двубоя, вероятно щеше да ви е достатачен за победа?

- Направихме някой хубави неща в атака, но нямахме късмет, майсторство и спокойствие пред гола. Нямам претенции към нашите играчи, макар че някои от тях бяха под обичайното ниво. Във всички показатели бяхме по-добри, може би ни трябваше повече агресия в единоборствата и в последните 30 метра.

Предвид това как ви свириха срещу Локо, си припомних предни сезони, когато тръгвахте нагоре и странични фактори спираха възхода ви. Възможно ли така да стане и сега?

- Дано да не се повтори. Но да не тръгваме в тази посока и да бъдем положителни. Мисля че с ВАР съдиите са по-спокойни и свирят по добре. Особенно по младите. Сега за един от по опитните като Ивайло Стоянов искрено се надявам повече да не ни свири. В последните мачове, които ни ръководи, той показа изключително желание да не побеждаваме. И в този мач Стоянов накъса играта и както ръководеше, показа, че за него бе най-добре, както даде началото при 0:0, да даде и края при същия резултат.

Черно море с петима проектонационали

Черно море с петима проектонационали

Получаиха повиквателни

Ситуацията за дузпа във ваша полза срещу Локомотив (Пловдив) бе гледана от ВАР, но съдията не промени решението си?

- Имаше свирени дузпи след намесата на ВАР в първенството. Тази, която не бе отсъдена за нас, беше на едно ниво с другата отсъдена дузпа след намесата на ВАР в кръга. Още в реално време се видя, че има дузпа, но да ви кажа, не видях голямо желание в Ив.Стоянов да види ситуацията на ВАР. А и отговарящият за ВАР Ив.Занев учудващо също замълча. Но както и да е, минало, искам само едно - когато губим точки да е по футболен начин и вината да е единствено на нашите играчи и мен.

В събота гостувате на последния ЦСКА 1948, който още е без победа. Вашите очаквания?

- Няма последни, няма първи. С изключение на Лудогорец всички отбори са изравнени. ЦСКА 1948 загубиха мачове, които не бяха чак толкова за загуба. Няма да е лесен мач, не се заблуждаваме. Дори може би ще е най-трудният от тези петте.

Очевидно съперникът не е същият отбор от миналия сезон, няма и фенове, за да говорим, че може да го подкрепят от трибуните. Това дава ли ви предимство?

- Не. В ЦСКА 1948 има размествания в защита, но в атака разполагат с опасни изпълнители. Бързи и мощни, не са по-различни от предния сезон.

Илиан Илиев: На Европейското дадоха дузпа за ситуация като днешната

Илиан Илиев: На Европейското дадоха дузпа за ситуация като днешната

"Не е добре, но може и така да се преценили"

Как искате да играе Черно море занапред?

- Както досега - офанзивно, да сме разнообразни в атака, да има скорост. И, естествено, да продължаваме да сме дисциплинирани в дефанзивен пан. Получава ли се всичко това, като цяло ще е добре както за тима, така и за резултатите ни.