Капитанът на Черно море Даниел Димов заяви, че единствената цел пред отбора е класиране в шестицата след края на редовния сезон. Той се върна и към ситуацията в мача срещу Левски, в която получи жълт картон, а малко след това бе изгонен. 

"Още не ми е ясно защо получих картон срещу Левски и сблъсъка с Билал Бари. Бари ми попречи да изпълня фаула, а аз исках да подам пас по диагонала. Беше ми обяснено, че съм искал да го уцеля умишлено и затова ми е даден картон. Не съм виждал в други мачове да се показва картон. Аз исках да подам топката, нито го уцелвам, нито нищо. Не виждам каква е моята вина. Наясно съм с качествата на този съдия. Имам два картона и двата от него. Знам, че когато иска може да свири", каза Димов пред "dsport". 

"Напълно възможно е да победим ЦСКА 1948 в София. Равностойни отбори, ще играем на хубав терен. Това е тим, който не се затваря, опитват се да играят футбол, надиграват се. Ние имаме проблеми при сгъстена защита. Когато имаме свобода имаме повече възможности за гол", заяви защитникът.

"Не съм си променил мнението. Моята цел и целта на ръководството е шестицата. Който прави сметки не му излизат. 7-8 тези планове не са много добре да си ги прави всеки отбор. Нашата цел да сме в шестицата. Днешният мач е важен, както и следващите два. Това е целта поставена от всички", каза Димов.

"Играта на голям и модерен стадион със сигурност оказва влияние. Няма как да не се чувстваш по-добре на хубав стадион и терен. Атмосферата е различна. Имал съм късмета и щастието да играя на тези стадиони. Играта се променя, заряда, нагласата. Всеки би се радвал да играе на хубави терени", допълни играча.

"Най-приятното впечатление в националния отбор бе колектива. Всички си помагахме, бяхме задружни. Това, което усетих като част от този колектив. Резултатите не го показват, но нека видим реалностите. Първи лагер и мачове на Ясен Петров. Няма кой да промени нещата с магическа пръчка. Нова схема, нови изисквания. Хората изискват години за даден резултат. С качествата, които има Ясен Петров, а и момчетата, ще има тепърва резултати. Няма човек, който да не иска да побеждава", завърши играчът.

ФК ЦСКА 1948 - Черно море 0:0, гредата спасява домакините
на живо

ФК ЦСКА 1948 - Черно море 0:0, гредата спасява домакините

Двата тима в пряк спор за място в Топ 6