Капитанът на Черно море Даниел Димов коментира победата на неговия отбор над ЦСКА с 1:0. С нея варненският тим си гарантира второто място в шампионата и излаз в Европа.

"Неописуеми емоции. Постигнахме това, за което мечтаехме през цялата година и за което се борихме. Поредица от години опитвахме и стигахме донякъде и не успявахме. Тази радост, тези очи, голямо благодаря на всички, на феновете, на треньорите, на ръководството и на всички, които ни подкрепяха. Заслужавахме го с постоянство и себераздаване.

Черно море в Европа, ЦСКА на бараж! Варненци победиха "армейците" в нервен мач на стадион "Васил Левски"

Черно море в Европа, ЦСКА на бараж! Варненци победиха "армейците" в нервен мач на стадион "Васил Левски"

Пабло Гарсия отбеляза победния гол за "моряците"

Противно на логиката успяхме да се справим. Ние сме отборът, който пътува най-много. Това ни изтощава. Опитът, който имаме е безценен. Голяма част от нас знаят кога да се съхранят и кога да натиснат. Много добри млади играчи. Тяхната роля бе да правят разликата. Посвещавам победата на Уеслен, който получи тежка травма. Победата е и за него.

Всички знаят, че резултатите се печелят с добра игра в защита. Ние успяхме да го постигнем през цялата година. Солидни сме в средата на терена. Домакинският фактор е от голяма роля, нямаме загуба у дома. Не става от днес за утре, става с мачове и обиграване на футболисти. 1, 2, 3, 4 години и видяхте резултата.

"Ще видим какво ще ни се падне в Европа. Най-важното е да се насладим на този момент, който е за историята. Едно прекрасно изживяване", каза Даниел Димов.