Доскорошният защитник на Черно море - Александър Василев, който тази зима обяви изненадващо, че спира с футбола, направи мрачна прогноза за съдийството.

"Не може Черно море да е лидер и при гостуването му на Етър съдията да свири 60 на 40 за домакините. Не говоря, че им даде дузпа накрая, а за цялостното ръководене на мача. Ще ви кажа и друго. Миналото лято преди една контрола разговарях с великотърновски съдии и ги попитах защо не идват да свирят на "Тича". Те ми отговориха с ирония: "Не ни дават, защото са недоволни от нас".

После разбрах от тях, че за да растеш в съдийството, някой от водещите клубове трябва да те вземе под крилото си. Гледам сега, че един наш изявен арбитър, който сигурно има 100 мача, но в 70 от тях вероятно му е казано как да завършат и е ощетявал и Черно море, вече свири в Европа... Ако има спортсменство и обективно съдийство, в което се съмнявам, Черно море ще се бори до края да стане шампион. В най-лошия случай обаче отборът ще завърши в тройката. За съжаление обаче Черно море тепърва го очаква голяма касапница и ще го разберат още в първия пролетен мач (б.р. - гостуване на Лудогорец)", сподели Василев в интервю пред Nostrаbet.com.

Лидерът Черно море постигна победа във втората си контрола за деня

Лидерът Черно море постигна победа във втората си контрола за деня

Варненци надвиха Черноморец (Балчик) с 1:0 на "Тича"