Българският национал Илиан Илиев-младши не влиза в плановете на Аполон (Лимасол) и за следващия сезон, твърди изданието "Протатлима".

Атакуващият халф има договор с кипърския елитен клуб до лятото на 2025 година, но е малко вероятно да получи шанс за изява в състава на "бяло-сините".

Илиев-младши в момента играе като преотстъпен в родния си Черно море от февруари до края на кампанията в Първа лига, след като преди това изкара шест месеца като преотстъпен в гръцкиая АЕ Кифисия.

"Протатлима" изтъква, че 24-годишният халф се състезава при варненци под ръководството на баща си Илиан Илиев, който е и национален селекционер на България, а ако от Аполон дадат зелена светлина и не увеличат финансовите си претенции за играча, то по всяка вероятност двамата ще продължат да работят заедно и през предстоящия сезон.

Варненецът премина в Аполон през лятото на 2021 година за сумата от 360 хиляди евро от Черно море. Още в дебютния си сезон помогна на кипърците да спечелят титлата, записвайки 25 срещи в първенството с гол и асистенция. В последствие той постепенно загуби титулярното си място в отбора от Лимасол за който изигра последния си 52-и мач в края на май миналата година.

Илиан Илиев - младши: Колективът е много силен и това ни помага да печелим

Илиан Илиев - младши: Колективът е много силен и това ни помага да печелим

Ето подробности