Мениджърът на Челси Томас Тухел не бе особено щастлив, след като воденият от него отбор на Челси загуби с дузпи от Ливърпул финала за Купата на лигата в Англия.

По време на мача и продълженията, приключили при 0:0, вратар на "сините" бе Едуард Менди, ала точно преди наказателните удари той бе заменен от Кепа Арисабалага.

Ливърпул спечели "Карабао Къп" след победа с дузпи над Челси

4 отменени гола, 21 вкарани дузпи и един тъжен вратар - Ливърпул надви Челси в епичен финал за "Карабао Къп"!

Кепа се оказа големият антигерой на "Уембли"

"Взех решението за смяната, каквато направих и в предишния финал, защото той тренира много усърдно и играчите ми знаят колко е добър. Той просто има повече време да тренира дузпи в сравнение с Еду, който играе повече. Всички знаят колко добър е Кепа и колко е трудно да му отбележиш дузпа. За съжаление днес не успя да спаси нито един удар, но и съперникът изпълни брилянтно своите изстрели. Накрая бе много тъжно, че точно той пропусна последната дузпа, но не мога да го виня за нищо", допълни германецът.

Щастливият Клоп: Пълна лудост! Все едно два лъва се биеха помежду си

Щастливият Клоп: Пълна лудост! Все едно два лъва се биеха помежду си

"Трябва да имаме и късмет, какъвто имахме"

"Играчите знаят, че сме го правили и преди. Но грешки се случват. Аз правя грешки, Еду направи грешка, заради която можеше да получим решителен гол. Ако искате да обвините някого, обвинете мен. Аз взимам решенията и не го правя, за да бъда герой. Имах своите причини и се опитах да ги обясня. Не правя подобна смяна за пръв път. Днес трябваше да изпълним 11 дузпи, за да определим победител. Ако трябва да обвините някого, обвинете мен, няма проблем."