Седмица след тежката загуба с 1:4 от Нюкасъл мениджърът на Челси Маурисио Почетино все още преживява лошия резултат. Това е и най-голямото поражение на тима от началото на сезона.

"След като изгледах повторение на двубоя, нещата ми изглеждат по-тежки", призна треньорът.

Снимка 644334

Източник: Gettyimages

"Разочаровахме целия клуб, защото наша беше отговорността да се представим добре - продължи Почетино. - Не можем да се делим на футболисти и треньори, защото всички сме едно цяло. Важно е играчите да свикнат да приемат наставниците по нормален начин, когато те са гневни или щастливи. Бяхме остри с футболистите през тази седмица. Понякога има нужда да сме лоши с тях, а друг път - да сме добри с тях. Най-важното обаче е да им помагаме, защото разполагаме със сравнително млад отбор. Не Тотнъм, Ман Сити или Нюкасъл, а самите ние сме си най-големият враг и трябва да се фокусираме върху себе си. Ще бъде внимателни с Брайтън, но точно сега е необходимо да сме по-внимателни с нас самите".

"Може би цялостният ни подход към мача беше грешен, заради което и аз поемам отговорност. Това беше трудна седмица за всички нас, но съм щастлив, че момчетата реагираха добре по време на тренировките. Осъзнахме какво трябва да подобрим в представянето си, за да бъдем по-постоянни. Понякога такива ситуации ти помагат да станеш по-силен", оптимист е треньорът.

След тази загуба Челси е на десета позиция във Висшата лига - на цели 12 точки от зона "Шампионска лига".

Нюкасъл - Челси 4:1 в мач от Висшата лига

Нюкасъл не пропусна възможността да разгроми неуверения Челси

Групи грешки закопаха "сините" на "Сейнт Джеймс Парк"