Бившият наставник на Челси Маурисио Почетино, който бе уволнен на 21 май, изрази своята благодарност към всички в клуба за това, че е получил шанс да се завърне във Висшата лига. Аржентинецът не изключи собствениците и спортните директори, заради които в крайна сметка остана само един сезон начело на "сините от Лондон".

Челси вчера представи Енцо Мареска за наследник на Почетино на "Стамфорд Бридж".

"Към собствениците и спортните директори - оценяваме възможността, която получихме, да се завърнем в Премиър лийг и да работим в този велик клуб Челси. Благодарим за оказаната подкрепа от вас, всички играчи, служители и фенове. Разбираме колко важен е този футболен клуб за всички вас и заради това работихме толкова усилено, за да направим такъв отбор на Челси, с който да се гордеете. Аз съм изключително доволен от нивото, което отборът достигна, както и от начина, по който играчите и персоналът работеха толкова усилено, за да вдигнат стандартите. Те заслужават уважение. Сигурен съм, че сте усетили всичко това от представянето им на терена. Знаем, че имаше върхове и спадове, но винаги сме вярвали в този отбор и в това, че ще достигнем едно постоянно ниво. Вярвам, че опитът от този сезон и развитието, което регистрирахме, ще помогнат на играчите да бъдат по-силни в бъдеще.

Беше удоволствие да работим с всички тях и оценяваме силните връзки, които създадохме през последната година заедно. Искам да пожелая на всички ви най-доброто за следващия сезон и след това. Страхотно е, че имаме шанса да се върнем на "Стамфорд Бридж" толкова скоро със Soccer Aid този уикенд и се надявам да се видим с някои от вас там. Надявам се всички да имате страхотно лято. Голяма прегръдка от всички нас", публикува Почетино в своя профил в "Инстаграм".