Въпреки че след загубата от Уулвърхамптън се появиха слухове, че Маурисио Почетино съвсем скоро може да бъде уволнен като мениджър на лондончани, днес по-голямата част от английските медии твърдят, че най-вероятно аржентинецът ще остане на поста си поне до края на сезона.

Според "Дейли Телеграф" ръководството на Челси е решило, че няма да предприема поредна треньорска смяна в средата на сезона, но ако Почетино не класира отбора за участие в Европа, е много вероятно това да коства работата му след края на кампанията.

"Дейли Мейл" изтъква като основна причина за това аржентинецът да запази поста си факта, че клубът в момента не може да си позволи да плати неустойките на Почетино и неговия щаб. Според изданието сумата би надхвърлила 10 милиона паунда, тъй като екипът има договор с клуба за още 18 месеца. Ако обаче Челси плати тази сума преди юни, то тогава разходът ще бъде включен в счетоводния баланс за този сезон, а на "Стамфорд Бридж" са доста притеснени дали ще се вместят в новите финансови правила, наложени от лигата.

Почетино все още е далеч от уволнението

Почетино все още е далеч от уволнението

Поне засега