От УЕФА започнаха разследване, след като привърженици на Интер не бяха допуснати за реванша от 1/8-финалите на Шампионска лига с Порто, въпреки че имаха билети за мача.

Кадри се появиха в социалните медии преди срещата, които показват стотици фенове, редящи се на опашка, за да влязат на стадион "Драгао" за началото на двубоя.

От Порто обявиха по-рано през деня, че привържениците на Интер, които са закупили билети извън сектора за гости, няма да бъдат допуснати на стадиона.

Директорът на "нерадзурите" Джузепе Марота обаче твърди, че преди мача е постигнато споразумение техните фенове да присъстват на мача, ако не носят клубни артикули.

"УЕФА беше уведомена, че голям контингент от гостуващи привърженици са закупили билети в домакинските сектори на стадиона. Правилата на УЕФА предвиждат, че 5% от капацитета на стадиона трябва да бъде предоставен на гостуващия отбор в отделна зона за техните привърженици. Отговорността за безопасното и сигурно управление на зрителите и свързаната политика за билети се определят от организатора на мача и съответните органи. В момента УЕФА разглежда въпроса", заяви говорител на европейското футболно ръководство.

Порто - Интер 0:0 в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига

Интер нахлу в топ 8 на Шампионската лига

"Нерадзурите" продължават напред