Финалната среща в Шампионската лига през тази година ще се проведе в Истанбул на 10-и юни, както е планирано, обявиха от Европейската футболна асоциация (УЕФА) и по този начин опровергаха всякакви информации, че мачът ще се играе на друго място.

В днешния си брой английският вестник "Дейли Мейл" съобщи, че УЕФА е влязла в преговори с Португалската футболна федерация (ФПФ), за да се обсъди евентуален план за преместване на финала в Шампионската лига. Мотивите, които изданието тиражира са, че се опасяват от евентуални граждански безредици в най-големия турски град предвид втория тур от президентските избори, планиран на 28-и май.

"Финалът в Шампионската лига за 2023-а година е планиран да се проведе в Истанбул, както е обявено предварително от доста време насам, на 10-и юни. Нямаме никакви допълнителни коментари по този въпрос", се казва в официалното становище на УЕФА.

Дежавю: Финалът на Шампионската лига може да не се играе в Истанбул

Дежавю: Финалът на Шампионската лига може да не се играе в Истанбул

Политическата нестабилност в Турция може да доведе до конфликти сред населението

Във вторник и сряда се изиграха първите полуфинални срещи, като Реал (Мадрид) и Манчестър Сити завършиха 1:1. А миланското дерби беше спечелено от Интер срещу Милан с 2:0. Ответните мачове ще се състоят през другата седмица - на 16-и и 17-и май.

Реал (Мадрид) е защитаващ титлата си от миналата година, когато победи Ливърпул на финала с 1:0. Първоначално този мач трябваше да се играе в Санкт Петербург, но след като започна войната на Русия срещу Украйна, УЕФА го измести за Париж.