Отборите на Олимпиакос и Динамо (Загреб) се класираха за груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима съответно отстраниха Краснодар и Розенборг.

Макар и протоколна, след първия "червено-бял" успех в Гърция с 4:0, срещата на руска земя предложи изключително интересни моменти. Домакините бяха подкрепяни от 40 000 зрители, но в крайна сметка загубиха и тази континентална битка, този път с 1:2.

АПОЕЛ и Аякс отложиха екшъна за реванша в Амстердам, важен успех за Славия на румънска земя

АПОЕЛ и Аякс отложиха екшъна за реванша в Амстердам, важен успех за Славия на румънска земя

Брюж сечели на гости на ЛАСК

"Биковете" започнаха обещаващо, като за миг дори повярваха и в чудото, когато Уткин вкара в 10-ата минута. Въпросният беше останал непокрит при пас от Вандерсон и отблизо преодоля Жозе Са. Руската еуфория обаче бързо бе "убита" от Ел Араби, изравнил резултата още в ответната атака.

Отново мароканецът бе главно действащо лице и след паузата, когато направи пълния обрат в 48-ата минута. Така с общ резултат 6:1, Олимпиакос очаква предстоящия жребий за груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир.

В Трондхайм, Розенборг не успя да сътвори чудото въпреки, че поведе с ранен гол на Динамо (Загреб). Акинтола вкара още в 11-ата минута за 1:0, което държеше интригата в този двубой чай до 71-ата минута. Тогава Гояк отбеляза виталното попадение за "модрите", които в крайна сметка стигнаха и до напълно достатъчното за тях 1:1 в Норвегия. Припомняме, че първата среща в Хърватия завърши с успех 2:0 за балканския колос.

Снимка 440253

Източник: EPA/БГНЕС

КРАСНОДАР - ОЛИМПИАКОС 1:2 (резултат в първата среща 0:4)

РОЗЕНБОРГ - ДИНАМО (ЗАГРЕБ) 1:1 (резултат в първата среща 0:2)