ВАфрика има 54 суверенни държави, като футболисти от 12 от тях могат да играят в днешния мач между Олимпиакос и Лудогорец. Това е повече от впечатляващо като цифра.

В гръцкия гранд африканците са точно 10 души, които идват от 7 страни. Най-застъпена е Гвинея, откъдето е звездата Мади Камара, както и Алгасим Ба и Агибу Камара. Северна Африка е представена от тунизиеца Мохамед Дрегер, египтянина Ахмед Хасан-Кока и мароканеца Юсеф Ел-Араби. Има един камерунец - Пиер Кунде, а последното попъление Хенри Ониекуру е от Нигерия. Сенегалците са двама - Усеину Ба и Папе Сисе, пише "Мач Телеграф". 

Снимка 539850

Източник: Twitter

В Лудогорец има 6 африканци, които са от 5 страни. Единствената държава, която се застъпва в двата тима, е Сенегал. А в Разград оттам е Стефан Баджи. Двама са ганайците в тима на Валдас Дамбраускас - Бърнард Текпетей и Елвис Ману, който обаче има и нидерландски паспорт. От Бенин е Оливие Вердон, а от ДР Конго и Конго - Жордан Икоко и Мавис Чибота. Африканската група в Лудогорец щеше да е още по-голяма, ако Абел Анисе от Мадагаскар не бе изваден от състава, тъй като не попада в плановете на литовския си треньор.

АФРИКАНЦИТЕ В ОЛИМПИАКОС

Тунис - Мохамед Дрегер

Гвинея - Мади Камара, Алгасим Ба, Агибу Камара

Египет - Ахмед Хасан-Кока

Мароко - Юсеф Ел-Араби

Камерун - Пиер Кунде

Сенегал - Усеину Ба, Папе Сисе

Нигерия - Хенри Ониекуру

АФРИКАНЦИТЕ В ЛУДОГОРЕЦ

ДР Конго - Жордан Икоко

Бенин - Оливие Вердон

Сенегал - Стефан Баджи

Гана - Бърнард Текпетей, Елвис Ману

Конго - Мавис Чибота