Лудогорец научи съперника си за първия квалификационен кръг на Шампионската лига. "Орлите" ще се изправят срещу първенеца на Черна гора - Будучност, като балканската битка ще бъде на директна елиминация.

Жребият отреди "орлите" на Павел Върба да пътуват до Подгорица, което крие в себе си доста притеснителни, с оглед новия формат на пресявките.

Павел Върба: Проблемите ни са очевидни

Павел Върба: Проблемите ни са очевидни

"Играч, който има един жълт картон не трябва да прави такъв фаул"

Реално това бе и най-тежкият вариант за Лудогорец след направените по-рано през деня разбивки, тъй като останалите варианти пред българския шампион бяха Арарат-Армения (Армения) и Флориана (Малта).

Мачът ще се проведе на 18 или 19 август.

Ето и малко повече информация за Будучност (Подгорица):

Будучност е ставал шампион на страната си четири пъти, като за последно това се случи през сезон 2019/20. Огромна беше преднината от 20 точки спрямо финиширалия на втора позиция Сутиеска. Два пъти е триумфирал и с Купата на Черна гора.

Стефан Баджи ще коства на Лудогорец още 300 хиляди евро

Чужденец ще коства на Лудогорец още 300 хиляди евро

Лудогорец привлече Баджи от Бурсаспор през миналото лято

Наставник на "синьо-белите" е Младен Милинкович, който типично за треньор от бившата югославска школа, е водил 15 отбора през 20-годишната си треньорска кариера.

В евротурнирите най-големият успех на клуба е достигането до третия квалификационен кръг на Лига Европа през сезон 2010/11. Последното участие на Будучност в пресявките за ШЛ пък датира преди три сезона, когато във втория кръг "синьо-белите" са елиминирани от Партизан. До този момент черногорците не са се изправяли срещу български отбор.

Снимка 491519

Източник: https://www.facebook.com/FkBuducnostPG

В тима разчитат почти изцяло на местни кадри, като сред най-опитните в състава са крилото Петър Гърбич, халфът Драшко Божович и нападателят Игор Иванович. Впечатление също така правят младите Деян Зарубица и гъркът Панайотис Мораитис.

С оглед сериозните финансови проблеми, разтърсили и черногорския футбол заради COVID-19, селекцията на Будучност може да претърпи сериозни промени до мача си срещу "орлите".

Снимка 491518

Източник: https://www.facebook.com/FkBuducnostPG

Съставът на Будучност към днешна дата:

ВРАТАРИ: Милош Драгойевич, Любомир Джурович

ЗАЩИТНИЦИ: Периша Пешукич (под наем от Партизан), Милош Вучич, Стефан Милич (под наем от Динамо Загреб), Владан Аджич, Никола Джурич (Сърбия), Алекса Видич (Сърбия)

ХАЛФОВЕ: Петър Вукчевич, Лука Миркович, Милош Райчкович, Василие Терзич, Душан Стойликович (СЪРБИЯ), Васко Калежич

НАПАДАТЕЛИ: Драшко Божович, Игор Иванович, Александър Вуячич, Петар Гърбич, Панайотис Мораитис (Гърция), Деян Зарубица

Ботев (Враца) направи Лудогорец за смях

Ботев (Враца) направи Лудогорец за смях

Врачани победиха "орлите" с 3:1