Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори след тежката загуба на старта на сезона от Ботев (Враца) с 1:3. 

"Лошо начало на сезона. Началото на мача подсказваше, че не започнахме добре - дадохме инициативата на домакините. И червеният картон повлия, но според мен и без него домакините заслужено спечелиха. Играхме слабо в този мач. Аз не съм подценил никого, домакините бяха достатъчно настоятелни. Не мисля, че състоянието на терена или времето е повлиял по някакъв начин", заяви Върба.

"Играч, който има един жълт картон не трябва да прави такъв фаул. Няма ли дисциплина, няма как да има успехи. Трябва да обърнем внимание на този елемент. Не е нормално в последните три мача да получим три червени картона и да играем толкова време с намален състав. Проблемът в атаката е очевиден, може би играчите трябва да са по-активни в предни позиции. Някои футболисти не го изиграха добре в офанзивен план. Имаме и проблеми в тази зона. Много ни липсваха отсъстващите".

"Но вдигаме главите и започваме отначало, трябва да си стъпим на краката. Не знам дали това е криза, но резултатите в момента са лоши. Не сме никак доволни в момента и ще гледаме как ще излезем от това положение", каза Върба.