Халфът на Манчестър Стити - Кевин де Бройне говори преди реванша срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига. Първата среща от 1/8-финалите завърши при резултат 1:1.

- Ще бъде тежък мач, трудно е да играем срещу Лайпциг. Играхме с тях миналата година, бяха добри. Ще бъде интензивен и тежък мач. Ако искате да спечелите Шампионската лига, трябва да сте най-добрият отбор в Европа. Бяхме на четвъртфиналите и полуфиналите, но не си свършихме работата. Ще се опитаме, както всяка година.

Рискът от подценяване не е голям. Три пъти сме играли с тях и знаем какъв отбор са. Енергия, качество, интензивност. ДНК-то на Лайпциг е агресивната игра в средата на терена.

Играх срещу тях с Волфсбург, беше подобно. Качеството винаги е на ниво. Те преминаха от втора дивизия към топ 4 в Бундеслигата и Шампионска лига. Без качество не става. Много добре знам колко са опасни. Надявам се да успеем да преодолеем това утре.

Имах късмета да играя с различни играчи в Сити. Как мога да сравня сезон със 100 точки със спечелването на четири вътрешни турнира? Безсмислено е. Щастлив съм, късметлия съм, че постигнах всичко това. Надяваме се, че можем да направим същото с този отбор.

Ако спечелим само Шампионската лига и нищо друго, вероятно можем да се смятаме за най-добрите в Европа, не знам. Какви са критериите, за да бъдеш най-добрият отбор в лигата? Всеки има собствено мнение, а ние искаме да сме най-добрите всеки сезон. Всичко беше страхотно в продължение на осем години", каза Де Бройне.

Манчестър Сити набеляза ас на Челси за заместник на Кансело

Манчестър Сити набеляза ас на Челси за заместник на Кансело

Сегашното споразумение на Чилуел с тима е разчетено до лятото на 2025 година.