Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира загубата с дузпи от Реал Мадрид, след която "гражданите" отпаднаха от Шампионска лига. Сити допусна поражение с 3:4 с дузпи след общ резултат 4:4.

"Бих предпочел да спечелим, разбира се, но поздравления за Реал Мадрид, за умението, което демонстрираха в защита. Играха много добре и не успяхме да вкараме победен гол заради някои детайли", започна Пеп.

"Направихме всичко възможно, играхме изключително добре. За съжаление, не можахме да спечелим. В друг спорт, щяхме да спечелим статистически, но това е прекрасното на футбола", каза още каталунецът.

"Отдавам заслуженото на Реал Мадрид. Те успяха да устоят. Сблъскваме се с много затворени отбори и винаги намираме начин да ги пробием, но не и днес", анализира 53-годишният специалист.

"Футболът е игра на голове и те вкараха повече при дузпите. Те са на полуфинал, а ние за малко не сме. Каквото, такова. Понякога печелиш с дузпи, а понякога не", добави Гуардиола.

"Няма такова нещо като късмет. Не успяхме да вкараме. Направихме всичко, каквото можахме. Днес боли, но утре трябва да се съберем и да продължим напред. Не винаги можем да печелим", завърши Пеп Гуардиола.

Белингам: Повечето отбори се сриват, когато Сити доминира, но ние устояхме

Белингам: Повечето отбори се сриват, когато Сити доминира, но ние устояхме

"Всичко се реши от нашия манталитет"