Олимпийският стадион "Ататюрк" в Истанбул ще бъде домакин на финала на Шампионска лига. Мачът е на 29 май. 37 500 фенове ще могат да присъстват на мача.

Твърди се, че разговорите между домакините и УЕФА са в напреднала фаза, а 30 или 50% от капацитета на стадиона ще бъде отворен. Пълният капацитет на стадион "Ататюрк" е 76 092 места.

Дискусиите между турското правителство и УЕФА продължават, като се смята, че между 22 500 и 37 500 фенове могат да бъдат допуснати на трибуните на стадиона. Малки са шансовете билетите да бъдат предадени за разпределение между двата отбора, които ще се класират на финала, въпреки че не е напълно изключено.

"Във вторник Мбапе, в сряда Халанд, явно няма да скучаем в следващите 15 години"

"Във вторник Мбапе, в сряда Халанд, явно няма да скучаем в следващите 15 години"

Мнението е на Костакурта

Ако билетите се продават само на местните жители в Истанбул, тогава шансовете са по-скоро "Ататюрк" да бъде отворен на 50% от капацитета си, а не на 30%. Стадионът трябваше да бъде домакин на финала на Шампионска лига през 2020 година, но заради избухването на пандемията от COVID-19, УЕФА промени формата и финалната фаза от турнира се проведе в Лисабон.

УЕФА не изключва и през тази година финалът да бъде преместен, като централата е подготвена с алтернативни варианти в зависимост от разпространението на COVID-19.