Първокласни срещи между най-добрите отбори в Европа, наситени с динамика, адреналин и напрежение до последната минута, ще владеят футболните фенове и през следващите сезони в каналите на bTV Media Group. Медийната група продължава дългогодишното си партньорство с УЕФА, придобивайки правото да бъде партньор на най-престижните европейски клубни футболни турнири за следващия тригодишен цикъл.

Зрителите на bTV Action и RING и потребителите на онлайн видео платформата VOYO ще могат да проследят интригуващите срещи от УЕФА Шампионска лига, УЕФА Лига Европа и УЕФА Лига на конференциите през сезони 2024/2025, 2025/2026 и 2026/2027. Те ще станат свидетели на представянето на най-добрите клубни отбори на Стария континент още от плейофната фаза на УЕФА Шампионска лига.

Новият футболен сезон ще стартира с мача за Суперкупата на УЕФА, който ще се проведе на 14 август и ще бъде предаван пряко в ефира на bTV Action и онлайн на VOYO. Спортната редакция на bTV ще продължи да подготвя за зрителите допълнително ексклузивно съдържание и специални коментарни студия с участието на знакови футболни личности.

"Успешното ни партньорство с УЕФА вече 24 години носи несравнима емоция на футболните фенове пред екраните. Интересът към най-престижните европейски клубни турнири е безспорен, доказан и от отличното му представяне в каналите на bTV Media Group. Зрителите ще могат да проследят пряко най-вълнуващите срещи от трите турнира, придружени с експертни коментари и допълнително специално съдържание на всички наши платформи.", коментира Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на bTV, по повод придобиването на правата за излъчване на срещи от турнирите на УЕФА за следващия тригодишен период.

През новия сезон УЕФА въвежда нов формат на клубните турнири, като в основната част на всяка от трите надпревари ще участват по 36 отбора. Тези в Шампионска лига и Лига Европа ще играят по осем мача срещу осем различни отбора, като ще имат по два двубоя срещу представители на всяка една от четирите урни. В същото време в Лигата на конференциите участващите състави ще имат по един мач срещу отбор от всяка от шестте урни. Към фазата на елиминациите ще продължават първите 24 отбора във всеки от трите турнира. Последните 8 тима в крайното класиране приключват евроучастието си.

При наличието на четири допълнителни кръга, новият формат предоставя възможността за излъчване на по-голям брой мачове от Шампионска лига в каналите на bTV Media Group. Още през есента зрителите ще се насладят на сблъсъци от най-високо ниво между грандовете, намиращи се в първа урна. За пръв път в историята на Шампионска лига мачове ще има и през януари, като паузата между основната фаза и елиминационната ще бъде значително по-кратка.

Тази седмица зрителите на bTV Action и потребителите на VOYO предстои да станат свидетели на грандиозните финали на УЕФА Лига на конференциите и УЕФА Шампионска лига. В сряда от 21:00 ч. в Атина ще се срещнат Олимпиакос и Фиорентина, а в събота от 20:30 ч. точка на клубния футбол за сезон 2023/24 ще сложат Реал Мадрид и Борусия Дортмунд.