"Важното е да има позитивизъм, повече усмивки, ясно ми е, че няма как всички да ме харесват, макар че винаги съм гледал да се държа добре с хората и да им помагам, ако мога", така завърши разговора ни с Валери Божинов. Нападателят на Партизан обяви ексклузивно за ТОПСПОРТ, че остава при "гробарите", каза и защо. Говори за Левски, обясни и защо обича да си прави клипчета в колата. В типичен стил отговаряше на всички въпроси, които му зададем.

Валери, къде те намирам, да не прекъсвам някое хитово клипче?

- (Смее се). Не, няма такова нещо. В Белград съм, тренирах досега (б.а. - интервюто е правено вчера), готвя се на пълни обороти за остатъка от сезона.

Има ли нещо ново около теб, ще осъществиш ли трансфер?

- Не, а и никога не е стоял въпросът да напусна Партизан. Вече няколко пъти казах, че в Сърбия ми харесва, щастлив съм в Партизан. Чувствам Белград като мой дом, приятна ми е обстановката, отборът, клубът, хората в него. Има разбирателство, така че оставам в Партизан, имам договор до края на сезона, който ще изпълня.

Защо тогава не замина с отбора за подготовка в Кипър?

- Защото така прецени треньорският щаб. Ръководството искаше да ме продаде, ако може да вземе пари за мен, но за да стане това на мен трябва да ми хареса предложението. Трябва да питат дали Валери Божинов иска да играе тук или на друго място. Не сме на Капалъ Чарши, за да се пазарим. Валери Божинов не е по тези неща. Остава, тренира и ще се бори за титлата!

А влизаш ли в плановете на треньора Марко Николич?

- Всичко зависи от мен. Ако се раздавам, не виждам причина да не играя. Николич е добър треньор, имам голямо уважение към него, сигурен съм, че ще прецени кое е най-доброто за отбора. Аз искам да помогна да се преборим за титлата. Имаме сили, ще е трудно, но не и невъзможно. Това е моята цел, и целта пред отбора. Дано ни се получат нещата.

Снимка 252987

Източник: Официален сайт на Партизан

Последното клипче посветено на Левски, Боримиров и Топузаков предизвика голям отзвук сред синята част от България, а и не само. Как да тълкуват хората посланието ти?

- Не мога да разбера защо се отделя толкова голямо внимание на тези клипчета. Кеф ми е, забавлявам се, правя си клипчета, смея се. Няма нищо лошо, нали? Много по-големи звезди от мен периодично си правят клипчета, пускат си по 4-5 на ден. Разрови се във Фейсбук, Инстаграм и други социални мрежи, и ще видиш за какво става дума. По този начин разтоварвам и се забавлявам, нищо повече.

Така е, но в България ти "повлече крак", а и гледайки цифрите в социалните мрежи, май клипчетата ти се радват на голям интерес...

- Разбирам хората, нормално е. Имаме трима топ футболисти, нали така? Христо Стоичков, легенда и икона, абсолютен №1, след това е Митко Бербатов, и после съм аз. Това сме в България - Стоичков, Бербо и Божинов. Колкото до еуфорията, аз не крия, че съм фен на Левски. Изкарах известен период на "Герена", беше много трудно и тежко време за клуба. Но тези фенове...Какво да ти кажа, велики! Когато дойдох в Левски, с времето усетих какво е по-специалното в клуба. Хората и публиката го правят толкова велик, а юбилеят за 100-годишнината и пълният "Васил Левски" беше нещо, което трайно се запечата в мен. Това е моментът, който запали голямата искра и тръпка към Левски. На този етап обаче съм в Партизан, а от лятото ще видим какво ще се случи, нищо не се знае. Важното е в края на сезона, ако може Левски да стане шампион. Трудно ще е срещу Лудогорец, но има ли вяра и борба, ще се получат нещата.

Вече не си част от националния отбор, макар че в последната година и половина стана голмайстор на Партизан. Какво е обяснението ти за липсата на повиквателна?

- Не знам, трябва да попитате хората, които се занимават с националния отбор. Аз мисля, че Петър Хубчев е човек с принципи, в него има немски манталитет, така че той знае какво е най-добро за националния. Ако щабът реши, че съм нужен, винаги съм готов да се отзова - без значение дали става дума за контрола или официален мач. По-важното обаче не е дали Валери Божинов ще играе в националния, а дали отборът ще тръгне нагоре.

Валери Божинов говори за престоя си в Ювентус

Божинов: Липсва ми Италия, за мен тази страна е като втори дом

"Невероятно усещане е да играеш с легенди като Буфон, Недвед, Дел Пиеро и Трезеге"